perjantai 16. syyskuuta 2011

Villaa ylle

Näissä ihanissa, vanhoissa, romuromanttisissa kerrostaloasunnoissa on se huono puoli, että syksyn tullen saattaa tukka viuhua päässä. Niin meilläkin. Tai ei muualla pahasti, mutta Pätkän huoneessa kyllä. Vilu tulee herkästi vaikka muualla kämpässä tarkenisikin.

Tein hankintoja, joita ei ennen ole tarvittu. Huusin huutsikasta paksun unipussin (4 tog) ja flanellisen uuden pyjaman. Molemmat ennenkuulumattomia tuon kuumaverikön päällä. Nytkin se jo nukkuu paksussa topatussa fleecepussissa, muissa tulee kylmä. Paksun pussin ollessa pesussa pitää pyjamanhousujen alle pukea sukkahousut että tarkenee ohuemmassa pussissa. Ja sängyn päälle heitetään villainen päiväpeitto yöksi. Kai ne näin teki ennenvanhaankin.

Koskahan kääntävät lämmityksen päälle?

EDIT: Hiivatti, unohtui se päivän varsinainen positrivia! Kuten ehkä muistatte, suhteeni Downin syndroomaan ei ole ollut erityisen lämmin - ihan nyt siitä syystä, että se on yrittänyt tappaa Pätkän useamman kuin yhden kerran. Noh, tässä päivänä muutamana juttelin erään äidin kanssa, jonka (jo syntyneen) lapsen niskapoimu-ultrassa oli näkynyt turvotusta niin, että oli esitetty epäily Downin syndroomasta.

Lopputulema äidin mukaan oli se, että "ONNEKSI ei ollut mitään Downin syndroomaa!" Primitiivireaktioni oli - itsellenikin yllättäen - "Se on kyllä sun vahinkos se!" (Tosin en sanonut tätä ensimmäisenä päähäni pälkähtänyttä kommenttia ääneen, vaan mutisin jotain epämääräistä.) Voitteko kuvitella! Primitiivireaktiosta voi päätellä, että olen pikkuhiljaa siirtymässä kriisin käsittelyssä eteenpäin. Eikö?

7 kommenttia:

 1. Vähemmän romanttisessa kasaririvarissakin vilu iskee jo siihen malliin, että unipussien teko valmiiksi saakka on väistämättömästi edessä, luissa ja ytimissä kolottaa huono omatunto tekemättömistä töistä.
  -Kunhan vanhan rouvan pölyt on saatu puisteltua vaatteista, niin laitan ompelukoneen taas laulamaan.

  Tuli tuossa myös huudeltua. Ulkohaalarit ja ulkoilupuku piti hankkia, kun jostain syystä likka on kasvanut ulos entisistä. Kätevä tuo huutis. :)

  VastaaPoista
 2. Ei sen huonon omantunnon tarvitse näillä keleillä kolkutella, ei todellakaan. :) Luita ja ytimiä kolottaa jo kylmyyskin aivan tarpeeksi.

  Huuto.net on kyllä aivan oiva, kyllä täällä pärjätään! Olen vähän koukussa kyseiseen saittiin, jos ihan rehellisiä ollaan. :)

  VastaaPoista
 3. No niin, tää menee NIIN huonoksi jutuksi, mutta:

  Oon joka vilkaisukerralla varma, että tuossa otsikossa lukee:
  Virtsaa ylle.

  Ja vaikka tiedän, että siinä EI lue niin, niin silti oon varma, että lukee.

  Ja tämä oli pakko tulla vielä kertomaan klo 23:49 :D

  VastaaPoista
 4. Kaikessa puolensa, viileässä nukkuu paremmin. Meillä taas ei saa lämpötilaa alas makkarissa edes talvella. Kiitos siis muistutuksesta, laitan liian paksun unipussin myyntiin sinne mainittuun nettipalveluun.Ilman sua se oli taas löytynyt keväällä jolloin sitä on turha myydä :)

  VastaaPoista
 5. HAHAHAHAHHHAAA!! Mä kuolen nauruun! Mitä kinkyjä sitä kuvitellaan täällä kirjoiteltavan? Häpeä! :D


  Kati, myy se liian paksu unipussi mulle niin vältytään yhdeltä välikädeltä. (Mä sitä huutaisin kuitenkin.) :)

  VastaaPoista
 6. Riittääkö teille 2.5tog sinne tuiverruksen keskelle, vai tarviitteko jotain arktista untuvapussia? Sellanenkin on kyllä ulkoiluun vaunupussina mutta taidan vielä säästää ens talven :D

  VastaaPoista
 7. Kyllä mä luulen, että se 2,5 togia on sekin ihan hyvä. Se on ainakin huomattavasti noita meidän kesäpusseja paksumpi.

  VastaaPoista