perjantai 21. lokakuuta 2011

Hiippari

Meillä kävi eilen televisiolupatarkastaja. Tai ei se sisälle tullut vaan häilyi rapussa punastellen ja vaivaantuneen näköisenä. Outoa hepussa oli se, ettei se sitten halunnut nähdä sitä televisiolupaa (joka meillä kyllä on) vaan tyytyi tietoon, että meillä on sellainen. Ja että ollaan just muutettu - tai no, kaksi kuukautta sitten. Kun sen listassa oli tieto, että tähän osoitteeseen ei ole tehty televisiolupailmoitusta.

Sitten se lähti, henkilökortteja näyttämättä ja televisiolupaa katsomatta. 

Mistä muuten huomaa, että Mamma on asunut jo liian kauan maalla? Esimerkiksi siitä, että se ei enää kysy ovipuhelimessa "kuka siellä?" ja "mitä asiaa?" vaan piippaa alaoven auki ja avaa jo valmiiksi asunnon ovenkin sepposen selälleen, että "vieras on hyvä vaan ja käy sisään". Tai kirvesmurhaaja.

4 kommenttia:

 1. Täällä ittäisessä helsingissä kouluttuu hyvin lukitsemaan ovensa ja kieltämään vieraat - jos ei muuten niin hullujen sukulaisten pelossa :D

  Tuussie tänne niin me koulutettaan!
  ps. meillä rimputtelee vaan jehovan todistajat ja romanialaiset taulukauppiaat. Eläissäni en ole tvluvan tarkastajaa nähny!

  VastaaPoista
 2. Haa! :D

  Hohto kerrostalo-olosuhteissa.

  Mää oon niin säikky, että kuvittelen sekopäisen haulikkomiehen hyökkäävän, jos kotona ollessa mies katsoo oudosti ja liian pitkään mun selän taakse ikkunaan tai oveen. Luolamiesgeeneissäni taitaa olla 'varmista aina selustasi' jäänne.

  VastaaPoista
 3. Mä teen samalla lailla silloin kun odotan jotain tiettyjä vieraita. Tähän asti on aina tullut oikeat tyypit :D

  VastaaPoista
 4. Multa on karisseet kaikki Itä-Helsingin opit ja luolamiesgeenit jo aikaa sitten. Nykyään oon niin sinisilmäinen, että lankeaisin takuuvarmasti johonkin "saisinko lasin vettä sairaalle isoäidilleni tuolla kulman takana"-temppuun, lähtisin varmaan viemäänkin sitä vettä ja jättäisin rötkäleen yksin meidän asuntoon. :D

  Mulle ei oo yhtään väliä kuka on tulossa vai onko kukaan. Pitäisi varmaan vähän skarpata. :)

  VastaaPoista