keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Kuutamourakka

Muutama viime yö on taas unta tehty urakalla - ei Pätkä, vaan minä itse. En saa nukuttua täysi/melkeintäysikuulla. En kerta kaikkiaan. Syytän siitä muinaisia ihmissusigeenejä, koska onhan se romanttisempaa kuin jokin kuun pintarakennetta ja täysikuun kirkkautta selitykseksi tarjoava teoria tai että melatoniinin määrä on pienimmillään kolme päivää ennen täysikuuta. Pyh, sanon minä.

Selityksistä puheen ollen, sain (kun pyysin, pyytäkää te minulta) sanoja selitettäväksi Ti:ltä. Ja hyviä sanoja sainkin. Näin minä ne selitän:

1. Pinta: Mökillä joen pinta on tummanruskea, mallasuutteen värinen ja se väreilee usein väärään suuntaan, yläjuoksulle päin. Tietoni monista aiheista ovat pintapuolisia, mutta sehän nyt ei estä minua esiintymästä asiantuntijana.

2. Askel: Pätkän ensiaskel on aivan hilkulla ja armollisesti tulkiten kaiketi otettukin jo. "Ei enää kuulu kopse askeleen" lauletaan Vanha riimu-biisissä. Se on aika surullinen.

3. Kuu: Kärsin unettomuudesta aina täysikuulla, en saa nukuttua, vaikka ikkunat olisi peitetty. Yhdessä lapsena lukemassani sadussa vainaja ajeli hevosrattailla ja kyseli kyytiläiseltään: "Kuu paistaa komeasti, kuollut ajaa keveästi, etkös, elävä, pelkää?" (Vieläkin karmii!)

4. Etäisyys: Jos juna lähtee paikasta y vauhdilla z, niin mikä on junan etäisyys lähtöpisteestä kun on kulunut x min? Koulussa nämä olivat hauskoja laskuja. 

5. Paperi: Kivi, paperi ja sakset-leikissä otan aina kiven, mutta se häviää paperille. Paperisota on pyllystä.

(Jos sinä haluat selitellä, kerro siitä kommenttiboksissa niin keksin sellaisia (EDIT: siis sanasia) - ihan omasta päästäni.)

8 kommenttia:

 1. Hmmmm... mitä tiedonjyväsiä. :)
  Pätkälle yläfemma askeleesta!

  ps. sanaselityksistä mieleeni tuli, että tämä vois kiinnostaa suakin: http://kalmankuja.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Heh, sä joudut heittämään alafemman että se ylettyy kun on niin Pätkä. :D

  Kävin kurkkaamassa tuota linkkiä, vähänkö hieno väkerrys, oikeassa olit.

  VastaaPoista
 3. Mä voisin ottaa sanoja! :)

  Ja minäKÄÄN en nuku täysikuulla!!! En koskaan uskonut kun vuosia sitten mummoni väitti ettei saa unta kun kuu tuijottaa, mutta jo yli 10 vuotta sitten huomasin itsessäni saman ilmiön. Ja yleensä huomaan vasta jälkikäteen että on/oli täysikuu (sen vaikutushan kestää 3pv) eli en siis visioi etukäteen että ahaa, ensi pe on täysikuu eli enpäs nukukaan. Outo juttu!

  VastaaPoista
 4. Mulla on usein ihan sama juttu, että ensin alkaa unettomuus ja sitten huomaa, että on täysikuu. (Jos on pilvistä.) En tajua, mistä johtuu. Ja mä huomasin tämän itsessäni _ennen_ kuin edes kuulin ilmiöstä, joten en ole itsesuggestoinut, luulin olevani ainoa. :D

  Täältä tulee sanoja:

  kirkko
  särö
  oiva
  kalleus
  vaahto

  VastaaPoista
 5. Pikkulikkakaan EI nuku täysikuulla. *haukotus*

  VastaaPoista
 6. Nuorenapa iskee "kuuhulluus". Likallakin on ihmissusigeenejä. Sun puolelta, selvästi! :D

  VastaaPoista
 7. Anna mullekin sanoja, mä meen sit selittelemään niitä sinne mun salaiseen blogiini:))

  VastaaPoista
 8. Kati, sorry että kesti, mutta tässä tulee :)

  piano
  kirkkaus
  syleily
  vahvuus
  sormi

  VastaaPoista