torstai 6. lokakuuta 2011

Riitti


Olen tehnyt mielenkiintoisen antropologisen löydön. Asunnossamme harjoitetaan joka ilta toistuvia uhrimenoja - suurella todennäköisyydellä miessukupuolta edustavan asukkaan toimesta. Rituaalissa uhrataan kaksi sukkaa ilmeisesti jollekin (minulle) tuntemattomalle jumaluudelle. On ilmennyt, että uhri on suoritettava poikkeuksetta joka ilta. Muuten tapahtunee jotakin kamalaa, niin orjallisesti näet miespuolinen asukas näitä uhrimenoja noudattaa. Joka aamu herätessäni löydän poikkeuksetta muuten suhtkoht siististä ja vaatemytyttömästä olohuoneestamme - sohvalta - kaksi likaista sukkaa.

Onko kyseessä pakanallinen Sukkajumala, josta me naiset emme tiedä mitään ja josta perinnetieto kulkee tarkoin varjeltuna salaisuutena miessukupolvelta toiselle? Salaisuutena, johon on vihitty koko miespuolinen väestö kautta maailman? Vai edustavatko uhrattavat kaksi (tässä tapauksessa eriväristä) sukkaa viimeistä miehisyyden linnaketta - kahta testikkeliä, jos sallitte - kaiken plyyshin, sametin, kullanvärin, kimalluksen, kukkien ja koukeroiden keskellä? Merkkaako ihmisuros näin reviiriään naisen sisustamassa asunnossa? Onko tämä hörhelöihin hukkuvan uroon viimeinen, tuskin kuuluva hätähuuto likaisten sukkien ja testosteronin suojelupyhimykselle: "Tule ja pelasta minut!"

Sitä emme saa kenties koskaan tietää.

4 kommenttia:

 1. :D

  Olisikohan tässä teoriantynkää sovellettavaksi ns. parittomien sukkien mysteerille, vai onko niissä kyse jostain suuremmasta salaliitosta?

  VastaaPoista
 2. Niin, jos se Sukkajumala viekin sukan parista, ellei rituaalia suorita joka ilta? Hmm. Muttei sekään selitys toimi, koska isäntä kylvää sukat tunnollisesti - ja kuten näkyy, sen sukat on siltikin varsin usein paripuolia. Mystistä. :D

  VastaaPoista
 3. Helvetti soikoon, kämmäsin tämänkin tietysti ja pistin kommenttia innoissani ensin väärään laatikkoon. Siis vietin tässä taas aikaa blogissasi ja kun viihdyn täällä niin hyvin (Sukkajumalaa palvotaan myös meillä) niin laitoin tunnustustakin tulemaan.

  VastaaPoista
 4. Kiiiiiitos! Tunnustukset on aina kivoja! :)

  VastaaPoista