torstai 22. joulukuuta 2011

Joulustressi hyökkää

Unohtakaa kaikki edellä stressittömästä joulustani mainittu. Nyt on nimittäin niin, että hillun täällä (kotona) hiki tukassa hinkkaamassa keittiötä esiin ruokatöhryjen alta. Kello lähenee yhtätoista illalla. Tänään olen jo etsinyt joulukinkkua ympäri ruotsinkielisiä pohjanmaita ja huomenna aion (joudun) yrittää valmistaa imellettyä perunalaatikkoa, koska sitä ei enää tunnu löytyvän mistään kaupasta. Me nääs vietämme joulua kotona ja minä olen emäntä.

Olisi kaiketi kannattanut pitää suu kiinni harjoittamastani joululoisinnasta. Tämä blogi tuntuu olevan suoraan universumin päättävien elinten valvonnassa. Universumissa lienee käyty lähiaikoina jonkinlaiset eduskuntavaalit - ja ilmeisesti sielläkin on tullut iso jytky, loppui näet kertaheitolla kaikenlainen kehitysapu, almujen anto ja yhteiskunnan joutavien joululoisinnan tukeminen.

Lyhyesti siis: Pätkän mummu ja muutama muu lähisukulainen sairastaa tällä hetkellä sellaista hengitystieinfektiota, ettei tuolla minikokoisella pihtikeuhkolla ole mitään asiaa samaan tupaan. Vietämme siis aaton kotona päinemme - ja suotavaa olisi, että keittiön lattialla voisi kävellä ja syöttötuolista näkyisi edes pilkahdus soseroiskeiden alta. Syödäkin pitäisi.

Joulustressi ponkaisee muuten kummasti potenssiin kymmenen kun se alkaa vasta illansuussa 22. päivä joulukuuta. 

Nyt täytyy juosta, vielä on vajaa tunti jäljellä tätä vuorokautta!

Potutusta laimentaa tehokkaasti p i l v i t e h t a a m o n tonttuosastolta tullut paketti, joka piti piilottaa itseltäni, etten repisi sitä auki ennen aattoa. Huomatkaa puhelinluettelon luova käyttö paketointimateriaalina. Vähänkö-hieno, vaikkei toki mitkään pyjamanhousut.

P.S. Tervetuloa, Tia ja Minna!

6 kommenttia:

 1. Hmph. Toivomuskaivoblogin valvontaosasto ottaa turhan kärkkäästi kantaa joululoisintaan. Ehkä seuraavana jouluna tulee pitää pienempää suuta asiasta -tai kenties harhauttaa hiukan?

  No mutta. Tässähän ollaan ihan samoilla viivoilla, sillä aloin vasta nyt tuskastelemaan ruokahankinnoista. Onneksi kukaan ei tykkää imelletystä perunalaatikosta tässä huushollissa. Pääasia, että suklaata löytyy jemmoista.

  Näillä mennään. Mitä sitä hermoilemaan, tekee omannäköisen joulun -olkoonkin sitten perunalaatikon tilalla paistettua peruna-sipulisekoitusta. ;)

  ps. soseroiskeet ei näy hämärässä

  VastaaPoista
 2. Niin ja mieti: mikä joulupaketoijan materiaalitaivas puhelinluettelo on. Tuo nykyajan turhake.

  VastaaPoista
 3. Ja sanomalehdet. Täällä eilen alkanut flunssa ja eka vapaapäivä. Täällä ei myöskään jaksa. Tosin arvasin etukäteen, että joulusiivous tapahtuu joulun jälkeen. Silloin ostan myös parhaat lahjat. Koeta jaksaa.

  VastaaPoista
 4. Ti, mahtavaa, että teillä on ruokavalmistelut samassa vaiheessa. Päätin luopua imelletystä - tai ehkä vielä vilkaisen lähikauppaan, mutta jos ei sieltä löydy, niin olkoon, mokoma. Ja kiitos muuten siitä paketista! Mulla ei toimi puhelinluettelo tuossa tarkoituksessa koska paketointitaitoni ovat vaatimattomat (olemattomat). :D

  sorvatar, johan kävi teilläkin huono mäihä tautien ajoituksen kanssa. Joulusiivouksen ajoitus sen sijaan kuulostaa hyvältä - koska joulun jälkeen sitä siivoamista vasta riittääkin. :D Jaksamista sinnekin.

  VastaaPoista
 5. Hyvää joulua! terveisin Riitta Sinikka

  VastaaPoista
 6. No voi räkä (kirjaimellisesti). Toivottavasti pääsette kuitenkin ihan rauhassa nauttimaan joulusta ja saat heitettyä stressin romukoppaan.

  VastaaPoista