maanantai 5. joulukuuta 2011

Minä juon nyt glögiä

Ylimittainen viikonloppuvapaa on vetelöittänyt taloutemme jäsenet, mukaanlukien sivupersoonani Kodinlaittajan. Kahlaamme nilkkoja myöten kissankarvoissa sekä kuivuneissa ruoantähteissä, joita tyttäreni on sylkenyt ja päristellyt pitkin keittiön lattiaa. Täällä ei ole imuroitu päiväkausiin, pölyjen pyyhkimisestä puhumattakaan. Mutta älkää vielä teroitelko punakyniänne, sossuntädit, aion kyllä ryhdistäytyä jahka arki koittaa. En siis ihan vielä huomenna.

Kodinlaittajaa on hillinnyt sekin, että soitannallisesti tämä joulunalus on jälleen ollut yhtä rumbaa - tai paremminkin joululauluja. Perjantai sekä sunnuntai menivät joululauluja soittaessa ja sama on edessä ensi viikonloppuna. Tunnelmallista ja mieltä ylentävää, joskin aavistuksen puuduttavaa ja hidastempoista. Kyllä sen silti kerran vuodessa kestää.

Joulutunnelmissa edelleen: Nyt Mamma aikoo hyödyntää isännän huomisen vapaapäivän (=lapsenhoitovuoron) ja korkata pullon punkkua. Aion tissutella sitä glögin kanssa ja jos oikein hurjaksi heittäydyn, katson vielä jonkun leffankin! Ettäs tiedätte.

Hyvää itsenäisyyspäivän aattoa kaikille!

P.S. Tervetuloa, Tarja!

4 kommenttia:

 1. Hölkyn kölkyn! Me nostetaan maljaa!

  eli hyvää minäitteiltaapäivää-sitä juurikin <3

  VastaaPoista
 2. Cheers! :) Tuli tarpeeseen ja teki oikein hyvää. Leffavalinnaksi osui Star Wars Episodi III: Sithin kosto. :D

  VastaaPoista
 3. Hei ja tervetuloa Pauliinan aka Ihanan rantatytön päiväkirjaan :)

  Sitä piti sanomani että koirat ovat oiva apu keittiön (ja muunkin huushollin) lattian putsaamiseen huushollista. Siinä kiiltää muovimaton pinta kun kaksi nuuskua putsaa lasten jätökset, vaikka jo vähän kuivahtaneetkin, permannolta. Ovat myös paljon huolellisempia kuin moppi tai muu putsain. Lisäksi koirankuolaentsyymeistä lattia saa mainion, kiiltävän pinnan, ja on kuin vasta vahattu.

  Nimimerkillä Näin meillä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos samoin, tervetuloa siis. :) Olen kuullutkin koiraihmisiltä, että taloudenhoito on siivouksen osalta kevyempää kuin muilla. :D Meidän karvapehvat on valitettavasti niin kranttuja, että lattialta häipyvät vain mahdolliset lihan/jauhelihan pipanat.

  VastaaPoista