perjantai 9. joulukuuta 2011

Saanko esitellä

(Taas valokuvia.)

Tässä on äidin-äidin-äidin-äitini miehineen, siis Pätkän äidin-äidin-äidin-äidin-äiti, nimeltään Johanna.  Äidin-äidin-äidin-isäni nimeä en valitettavasti muista, mutten välttämättä ole kaukana totuudesta, jos veikkaan että hän on Antti, Matti tai Jussi. (Niin kuin pohjalaissuvuissa miehet tapaavat olla.) En tiedä koska kuva on otettu, uskoisin, että edellisen vuosisadanvaihteen aikoihin.

Sain valokuvan iso-iso-tätini jäämistöstä vuosia sitten. Johanna miehineen asustelee yleensä meidän makuuhuoneen seinällä yhdessä toisen tuimailmeisen pariskunnan kanssa. Edellisessä asunnossa he eivät sinne päässeet, koska vuokralaisina emme uskaltaneet naputella nauloja seiniin. Täällä isäntä on jostain syystä piilottanut taulut kaapin päälle, josta löysin ne äsken. Onko tämä tulkittava niin, että vaimon (ja tyttären) tuimailmeiset esi-äidit eivät ole hänelle mieluisaa makuuhuoneseuraa? Oli asia niin tai näin, niin voin kertoa, että seinälle ne nyt päätyvät.

Tuikea tummu.

2 kommenttia:

  1. Tottahan toki esivanhemmat kuuluvat seinälle...☺

    VastaaPoista
  2. Juu ja mä voisin laittaa sinne isännänkin esi-isiä, jos niitä vain jostain löytyisi. Noin niin kuin tasapuolisuuden nimissä. :)

    VastaaPoista