keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Uuni

Olemme asuneet täällä nyt nelisen kuukautta ja tänään sivupersoonani Kodinlaittaja päätti, että uuni täytyy pestä jouluksi. (Teillä uuni pestään paljon useammin, mutta Kodinlaittaja on vasta hyvin nuori sivupersoona ja hänellä on vielä paljon opittavaa näistä asioista.)

Hihat ylös, Muumit pyörimään (liian innokkaan apurin hämäämiseksi) ja riemumielin kolmannesvuoden rasvan ja roiskeiden kimppuun. Kymmenen minuuttia myöhemmin uuni hohteli neitseellistä puhtautta. Miten tämä on mahdollista, kysytte? Kaksi sanaa, hyvät naiset ja herrat. Taika sieni. (Kodinlaittaja ei ole näköjään yhtä tarkka yhdys sana sääntöjen suhteen kuin minä, hänen mielenkiintonsa suuntautuu tärkeämpiin asioihin.)

7 kommenttia:

 1. Tuollainen sivupersoona voisi olla ihan käyttökelpoinen.
  (Uuninpesu?)

  VastaaPoista
 2. Kyllä, se on hyvin käyttökelpoinen, joskin se raahaa kaupasta kotiin taikasieniä, patapatoja ja desinfioivaa pesuainetta ynnä muuta tilpehööriä, jota en ennen tiennyt tarvitsevani. :)

  VastaaPoista
 3. Uuninpeseminen... mmm ... mikä mielenkiintoinen ajatus. Olen kuullut sellaisesta joskus. (Kerran jouduin hinkkaamaan edellisen uunimme pohjan, kun sinne oli palanut jotain.)

  VastaaPoista
 4. Kerran? Siis _kerran_ oli palanut jotain uunin pohjaan? :D Eihän sun tarvi noin siistillä käytöllä sitä ikinä pestäkään. :) (Miksihän meillä on siellä karstaa ja kökköä koko ajan? Ja roiskeita pitkin seiniä ja luukkua.)

  VastaaPoista
 5. Joo ei siellä nyt ole mitään mikä ainakaan haisisi tai savuaisi. Ulkonäöstä en osaa sanoa mitään, kun uuninlamppu paloi jo yli vuosi sitten... (Joo, niitä saa kuulemma uusia. -Nimim. Kodinhoidon ihme)

  VastaaPoista
 6. Koskahan minä olisin uunin pessyt... :-O Olen asunut tässä vuodesta 2004 ja sinä aikana ehkä pari kertaa...?! :( Ja käytetty sitä kyllä on. Kuulemma mäntysuopa olisi myös hyvä puhdistusaine hommaan. Tai sitten se oli joku muu, rouva P lähetti siitä lehtileikkeen - jonka työnsin laatikon perälle. Uuninpuhdistus on jotenkin kamalan työlästä ja rasittavaa! (Heh, ensin tuli kirjoitusvirhe: "kanalan"!)

  VastaaPoista
 7. Äärimmäisen huojentavaa tiedostaa, että on olemassa muitakin ihmisiä, joiden uunit on pesemättä! :D
  Meillä se neljä kuukautta oli kyllä maksimi - siitä luukusta ei nähnyt edes läpi. Mikä tietysti saattaa kertoa jotain meidän ruokavalion koostumuksesta... Hmmm...

  VastaaPoista