sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Ruukunsuoja

Ihmeiden aika ei ole ohi. Hyvät naiset ja herrat, olette todistamassa ainutlaatuista hetkeä.

On tullut aika julkistaa Äiti Aurinkoinen-blogin historian ensimmäinen (ja hyvin mahdollisesti ainoa) käsityövinkki.

Alkuperäinen idea on kirjasta Viipaloitu villatakki ja muita tuunauksia (Sanna Halla-aho & Jenni-Justiina Niemi, WS Bookwell Oy, 2008). Kyseessä on kaunis lasten villapaidasta tuunattu kukkaruukunsuoja.


 Ohjeessa neuvotaan kuinka neule tulee huovuttaa, leikata, taittaa ja ommella ruukunsuojaksi. Näinkin voi toki tehdä.


 Itse muokkasin ohjetta hieman. Jos haluat juuri samanlaisen ruukunsuojan kuin alla, tee näin:

1. Mene naimisiin. Valitse puoliso, joka osallistuu innokkaasti taloustöihin (esim. pyykkäys), mutta jolla on rajallinen kyky sisäistää suullisesti annettuja ohjeita.
2. Pyydä jotakuta neulomistaitoista sukulaista neulomaan slipoveri pienikokoiselle henkilölle (esim. lapsellesi).
3. Neuvo pyykkipäivänä em. puolisoa pesemään slipoveri 40 asteessa. Jos olet noudattanut tarkasti kohdan yksi ohjetta, puolisosi pesee neuleen nyt 60 asteessa.
4. Hieman huovuttunutta slipoveria voi vielä käyttää alkuperäisessä tarkoituksessa eikä ruukunsuoja ole vielä valmis. Odota kärsivällisesti. 
5. Kun puolisosi seuraavan kerran on pyykinpesupuuhissa, muistuta neljänkymmenen asteen lämpötilasta slipoverin kohdalla. (Edelleen on erittäin tärkeää, että kohdan yksi ohjeita on noudatettu tarkalleen.) Puolisosi pesee neuleen nyt uudelleen 60 asteen lämpötilassa.
6. Käännä neule ylösalaisin, pujota kukkaruukku helmasta sisään - ja ruukunsuoja on valmis! (Jos haluat hifistellä, voit leikata ja ommella muotoa hieman "ruukkumaisemmaksi". Meillä mennään alkuperäisellä.)

Mukavia käsityöhetkiä!

Metamorfoosi!
 

7 kommenttia:

 1. :DD Meillä on tänään selkeästi saman aihepiirin postaukset. Sulla on kyllä paljon paremmat tekniikat. :D

  VastaaPoista
 2. Ihanaa strömsö-taidetta <3

  meillä hoidettin ruskovillan villahousuista ja bodysta samoin ohjein nukenvaatteet. Ainoo - että mistään ei löydy tarpeeks pientä nukkea - täytyy siis hommat barbie.

  Upeet!

  VastaaPoista
 3. Ti, no niinpä onkin! Taitaa olla kyllä ensimmäinen (ja ehkä ainoa kerta). (Vrt. ammattilaisen blogi - peukalo-keskellä-kämmääjän blogi). :D :D

  V:n Äippä, huovuttaminen on taikaa! Taaviaiselle barbi, ehdottomasti, tai edes Ken. :D

  VastaaPoista
 4. Solo Maman ja Kati, kyllä minuakin nyt jo naurattaa tapaus. Herran huovutustyön ensin nähtyäni tuli kyllä kerpeleitä.

  VastaaPoista