tiistai 7. helmikuuta 2012

Helpossa herkkuhelmikuussa sitä haastetta vasta onkin

Sitten ruoka-asioihin.

p i l v i t e h t a a m o n Ti antoi tällaisen haasteen, johon entisenä suurkeittiön kesätyöläisenä (melkein keittiömestarina siis) on tietenkin heti tartuttava. 


Helpon herkkuhelmikuun reseptihaaste.

Säännöt:

Jaa blogissasi halpa, helppo ja nopea perheen arkiruoka. 

Kirjaa ainekset, keskimääräinen valmisteluaika, mahdolliset lisukkeet ja jälkiruuat.
Haasta mukaan 3 kotikokkia.
Vinkkaa Marikalle, että olet osallistunut, sillä tarkoituksena on kerätä reseptit yhteen kasaan.


Omaa ohjettani voin suositella henkilöille, jotka pitävät slaavilaisesta ruokakulttuurista ja erityisesti borssikeitosta. Tämä on ehdotonta, muuten jää syömättä, valitettavasti. Omasta mielestäni tämä on suurta herkkua. Opin tämän vaativan reseptin paikalliselta asujaimistolta asuessani siellä jossain Itä-Euroopassa.


Kylmä keitto

piimää 
suikaloituja etikkasäilöttyjä punajuuria
halutessa esim. (suikaloituna) tuorekurkkua, suolakurkkua, salamia tai muuta mausteista kuivahkoa makkaraa sekä säilykeherneitä
halutessa suolaa, pippuria

Sekoita piimä ja suikaloidut punajuuret (sekä mahdolliset muut ainekset) keskenään. Piimä-punajuurisuhde on oikea kun keitto on epäilyttävän aniliininpunaista. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla. Nauti esim. ruisleivän kera.

Helmikuun pakkasia paremmin keitto toimii kesähelteillä, mutta valmistuu nopeasti myös talvella - ja vie nälän. Tähän haasteeseen pyytäisin mukaan Liioliita, koska olen varma, että urbaanin martan takataskussa on nopea resepti jos toinenkin. Lisäksi yllytän juuri Sinua nappaamaan kiinni haasteeseen, mikäli spesialiteettisi ovat nopeat arkiruoat.

Näiden kahden postauksen myötä katson selvinneeni haasteista varsin tyydyttävästi ja vetäydyn tyytyväisenä yöpuulle.


P.S. Tervetuloa, Kepulaisen äiti!

2 kommenttia:

  1. Urbaani martta ottaa haasteen vastaan!

    VastaaPoista
  2. Hienoa! Minä käyn ottamassa reseptisi talteen. :)

    VastaaPoista