perjantai 3. helmikuuta 2012

Kahluuallas

Löysin kännykästäni tämän kuvan, jonka otin viime kesänä piipahtaessani lapsuusmaisemissani. Minun lapsuusmaisemani ovat, outoa kyllä, eräs sairaala ympäristöineen. (Niin minä kuin Pätkäkin olemme siis melkein sairaalassa kasvaneita!) Vanhempani olivat siellä töissä, kaikkien kavereideni vanhemmat olivat siellä töissä ja meidän perhe - samoin kuin kaikkien kavereidenkin - asui sairaalan lähiympäristössä.

Sairaala on vanha keuhkoparantola, sen vanhan siiven ylimmässä kerroksessa oli valtava parveke keuhkopotilaiden ulkoilmahoitoja varten. (Mikä ei tietenkään ollut enää käytössä.) Me livahdimme parvekkeelle aina tilaisuuden tullen heittelemään alas tulitikkuja ja muita roskia, joiden putoamista seurasimme lumoutuneina.

Tuo kuvassa näkyvä suihkulähde tuntui valtavalta kun juoksentelimme pitkin sen reunoja ja kahlasimme siinä aina sopivan tilaisuuden tullen. (Kun kukaan komenteleva aikuinen ei sattunut näkemään.) Nyt aikuisen silmin se näyttää niin pieneltä, että oli uskoakseen otettava kuva todisteeksi.

Kurjet ovat minusta upeita lintuja. Kun ne ilmestyvät maisemiin, alkaa olla kunnolla kevät. Ehkä rakkauteni kurkiin juontaa juurensa noista suihkulähteessä saapastelevista yksilöistä? Ikuisesti lähdössä kohti etelää. (Ne onnekkaat p*skiaiset!)

Voi kun tulisi jo kesä.
 

8 kommenttia:

 1. Mikähän suihkulähteissä viehättä lapsia? Muistan myös meidän sairaalan suihkulähteen, joka oli lapsena ihmetyksen aihe. Samaa suihkulähdettä ihmetteli teini pienenä, kun jouduttiin käymään polilla. Veden solina ja se altaan valtava koko varmaan saa mielikuvituksen valloilleen. :)

  Tuo sun lapsuussuihkulähde on kyllä huippu!

  VastaaPoista
 2. Kyllä se on varmaan se outo ilmiö, että vesi nousee ylöspäin ja solisee takaisin alas - kiehtovaa ja käsittämätöntä lapsen mielelle. :D

  Ja sekin on jännä, miten monien sairaaloiden pihoissa on suihkulähteitä. Se on kai jotenkin rauhoittava elementti stressaavassa ympäristössä.

  VastaaPoista
 3. Mekin käytiin pienenä tuossa pulikoimassa, "pahimmillaan" meillä oli uikkarit vaatteitten alla ja pyyhkeet mukana :D
  muistelen joskus kuulleeni että nuo lentoon lähtevät kurjet jotenkin symboloi sitä potilaitten toivoa paranemisesta tms

  VastaaPoista
 4. Siis tuo kyllä oli mitä parhain kahluu/uima-allas kesäisin! Mä en sentään pukenut uikkareita ja pärjäsin ilman pyyhettä. :D Noissa kurjissa näki (tai vaistosi) jo lapsenakin jotain "suurempaa symboliikkaa". Tai sitten se oli vaan se mahtipontisuus, kun ne oli niin ISOJA. :D

  VastaaPoista
 5. Kaunis suihkulähde! Hyvää lauantain jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Komia on allas. Mutta sitä mie vain tulin tänne kohkaamaan, että olet saanut multa haasteen. Eli vastaahan vuoden mutsi -haasteeseen. Jos siis haluat.

  http://vuodenmutsi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 7. No voi kiitos! Minähän vastaan. :D (Vuoden mutsi! Aaaaaah-haha-hah-haaa-hah-ha... *ei saa henkeä*)

  VastaaPoista