torstai 8. maaliskuuta 2012

Virvon arvon tuoreeks terveeks!

Olen aina halunnut järjestää blogiarpajaiset, mutta minulla ei ole koskaan aikaisemmin ollut mitään arvottavaa. Nyt huomasin, että tilanne "kaksi tyynynpäällistä, yksi oikeankokoinen tyyny" johtaa tilanteeseen "yksi ylimääräinen tyynynpäällinen". Ja yksi ylimääräinen tyynynpäällinenhän on mitä mainioin arpajaisvoitto!

(Sisällä oleva tyyny ei kuulu voittoon, ja se olisi liian hankala lähetettäväkin. Tyynynpäällisen koko on n. 45x46)

Tyynynpäällinen on omin kätösin tuunattu - rakkaudella, vaivaa ja ärräpäitä säästelemättä. Vaikeasti jäljiteltävä ekaluokkalaisen-käsityötä-muistuttava rouhea maalaisromanttinen/shabby chic look syntyi näin:

1. Tulostin vanhan vintagekuvan pellavajäljitelmälle. (Idea Tylsän Mörököllin ei-ollenkaan-tylsästä blogista). Jouduin suurentamaan kuvaa aika paljon, joten jälki on hieman epäselvä  tarkoituksella rouhea. Tämä on alkuperäinen (Kuva täältä).:


2. Ompelin kuvan aiemmin vihreäksi värjäämääni tyynynpäälliseen sekä kirjoin ähisten ja epätasaista jälkeä kiroillen, viitsimättä kuitenkaan purkaa rouheaa jälkeä tavoitellen vaaleanpunaisen raidan sen viereen. Lopuksi ompelin vielä muutaman mintunvärisen pitsikukan koristeeksi. 

Nyt on siis hyvä tilaisuus voittaa itselleen pala Äiti Aurinkoinen-blogin historiaa - Mamman (lähes) itsetekemä (lähes) käsityö! 

Arpajaisvoittoon kuuluu myös Sarah Kay-aiheinen jääkaappimagneetti, jonka myös tulostin netistä magneettipaperille itse askartelinsekä sivupersoonani Kodinlaittajan palkintopakettiin mukaan vaatima Taikasieni-liina.Arvontaan voivat osallistua kaikki kommentoimalla tätä postausta. Lukijoiksi kirjautuneet saavat kaksi arpaa, muut yhden. Jos et ole blogger-jäsen, keksi itsellesi nimimerkki mahdollisten anonyymien sekaantumisen välttämiseksi. Ja jos joku haluaa vielä linkittääkin arvonnan omaan blogiinsa, siitä saa vielä yhden ylimääräisen arvan.

Arvonta suoritetaan 25.3. (Olemme Pätkän kanssa muissa maisemissa seuraavat kaksi viikkoa, ja sinä aikana blogi päivittyy vähän harvempaan tahtiin.)

Hyvää naistenpäivää ja onnea arvontaan! (Nyt on jännät paikat.) 

20 kommenttia:

 1. Jäi sanomatta, että tyynynpäällinen ei takuulla kestä pesua (muste leviää).

  VastaaPoista
 2. :-D Mikähän DIY-kärpänen täällä oikein riehuu? Tulostin itse juuri ohjeen isoäidinneliöihin, joita aion alkaa virkata sitten, kun kaikki jämälankasukat on kudottu, poncho (aloittamaton)on kudottu ja vielä villapaitakin (siis se, jonka olen uhonnut tehdä ennen 40-vuotispäivääni) on kudottu. Villapaitaa ei ole edes aloitettu, mutta langat ostin 2004, ponchoon on ohje ja sukkalankoja kokonaiselle varuskunnalle...

  VastaaPoista
 3. Osallistun!!! :D Heti kolmella! :D

  VastaaPoista
 4. Kahdella arvalla mukana, onpa nätti tyynynpäällinen;)

  VastaaPoista
 5. Repskops :D
  Sää oot ihan mahottoman kätevä emäntä!

  VastaaPoista
 6. Hyvin sait tulostuksen onnistumaan...sen kuuluukin olla vähän kulahtaneen näköinen ;) Osallistun arvontaan ekana yhdellä, yritän huomenna ehtiä linkittää arpajaiset blogiini.

  VastaaPoista
 7. Solo Maman, kyllä täytyy olla niin, että lumen sulaessa maasta vapautuu ilmaan jotain DIY-molekyylejä, koska jopa me kaksi olemme alkaneet oirehtia. (Paitsi sinun kohdalla tämä ei ole niin oudoksuttavaa. :) Isoäidin neliöitä mäkin haluaisin oppia virkkaamaan. Ja ponchoja. Ja kutomaan villapaitoja. Ja niitä sukkiakin... :D

  Vinkeän Äiti, mua kätevämpää emäntää ei olekaan - oikein itseänikin pelottaa, että mihin tämä kaikki oikein johtaa. Kotoilu-show'hun televisiossa? Käsityöluentoihin ulkomaita myöden? ;)

  Tylsä Mörökölli, sulla on lukijana kaksi arpaa, siitä linkistä tulee sitten jo kolomas. :) Tuo tulostusjuttu oli kyllä mitä parhain vinkki, kiitos. Mä sain onnistumaan siten, että ompelin muutamalla harsinpistolla kankaan kiinni paperiin. Aion tehdä näitä lisääkin. :)

  Ja kaikki muut - hienoa, että osallistutte. Tämä on kamalan jännittävää. :)

  VastaaPoista
 8. Hieno! Minäkin osallistun ainakin kahdella. Yritän kovasti linkittää arvontaa omaan blogiini, toistaiseksi huonolla menestyksellä...

  VastaaPoista
 9. Minä oirehdin itse asiassa jo kevään seuraavaa vaihetta, kasvimaan ja kasvihuoneen laittoa...

  VastaaPoista
 10. Mä osallistun ainakin. Ja KUN voitan mä haluun sen jääkaappimagneetin enkä ainakaan sitä siivousliinaa.
  Päivi

  VastaaPoista
 11. Solo Maman, tuohon vaiheeseen mun kotoilutauti ei varmaan koskaan etene: Mulla ei kasviparat pysy hengissä edes ruukussa. :D

  :D Päivi, kyllä kannattaa vain vastaanottaa se siivousliinakin, sehän vallan taikoo kaiken törkyn tiehensä.

  VastaaPoista
 12. Heh! Oli aivan pakko tulla kirjoittamaan. Ekaa kertaa nimittäin löysin täyskaimani :-). En ehtinyt vielä lukea blogiasi, mutta mäkin oon tituleerannu itseäni Moon mammaks jo 3 ja puol vuotta!
  Mun Mooni on tavattoman ujo siperiankissa, jonka mielestä paras paikka maailmassa on mamman kengurupussi (lue: yöpaidan tms helmus)

  terveisiä

  Ride, Moon mamma kakkonen :)

  VastaaPoista
 13. No kappas, hei kaima! Itsehän tituleeraan itseäni lähinnä Mammaksi, Moon on olla-verbin yksikön ensimmäinen persoona eteläpohjanmaaksi. :) :D Ihana kisuli sulla, meidän katit ei tule edes syliin kuin joskus äääääärimmäisen harvoin - villejä metsäpetoja, varkaita ja kerjäläisiä ne on enemmän kuin lemmikkejä. Mokomat. :D :D

  VastaaPoista
 14. Ehdottomasti pitää tähän arvontaan päästä osallistumaan :D

  VastaaPoista
 15. Onpa nätti tyynynpäällinen! Kahdella arvalla mukana :)

  VastaaPoista
 16. Ilman muuta arvonnassa mukana. Tästä tuli niin HYVÄ MIELI!!

  VastaaPoista
 17. Mites tämä on mennyt multa ohitse. No nyt, mukana ollaan!

  VastaaPoista
 18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista