lauantai 24. maaliskuuta 2012

Voiko kotoiluun kuolla?

Epäilemättä voi. Eritoten, jos on leipova diabeetikko, joka leipoo erityisesti - ja paljon - silloin kun tuntee olonsa onnelliseksi omassa kodissaan ja on hyvällä tuulella. Aivan erityisen eritoten, jos on vaikutuksille altis, blogistaniassa ympäriinsä hyppelehtivä diabeetikko, joka ei voi ohittaa meheviä leivonnaisohjeita.

Niin kuin nyt esimerkiksi tätä ohjetta Talo maalla-blogissa. Näitä leivoin viime viikonloppuna* - ja näistä ruokavalioni koostui seuraavat kolme päivää. (Talo maalla-blogin Minna sanoi, ettei kyseisiä paakkelsseja voi syödä kovin montaa. Hän oli kyllä oikeassa - minäkin söin vain kymmenen, sitten ne loppuivat. Kesken.)


Epäonnekseni hyvä tuuleni jatkui koko viikon ja muffinidieetti sai jatkoa munkkidieetistä

Viihdyn tässä asunnossa vaarallisen hyvin.
*Tarkkasilmäisimmät lukijat päättelevät tästä - ja aivan oikein - että se kahden viikon reissu Pätkän kanssa meni pieleen ja tulimme maitojunalla kotiin jo ennen aikojamme. Olen yrittänyt olla asiasta hiirenhiljaa ja teeskennellä poissaolevaa, ettei esim. soitonopettajani huomaisi minun olevan taas maisemissa. Oho, paljastuin!


P.S. Tervetuloa lukijaksi, Maija!

9 kommenttia:

 1. Jaa-a, mitäs mä nyt sanoisin :) Ihnaia herkkuja. Ja ainakin sen, että en voi oikeastaan koskaa leipoa mitään kotona, kun syön ne kaikki kerralla ;) Pakastimeen mun ei kannata laittaa mitään säästöön. En tunne lausetta , yksi kahvin kanssa. Ainakin, vähintään, neljä menisi... Täällä siis asustaa "herkkupeppu". - Mukavaa muffinidiettiä sinulle ;)

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti ehditte nauttia reissusta ennen kuin tulitte kotiin :)

  Muffinssit näyttävät ja kuulostavat käsittämättömän herkullisilta!

  VastaaPoista
 3. Kyl sää sit oles kauhia ihmine!! Minnan postauksen vielä pystyin ohittamaan, mutta sitten sinun piti tulla tänne kehuilemaan sitä ohjetta. Nyt ei enää ole mitään mahdollisuutta olla leipomatta, ettäs tiedät sitten ;) Ja munkkeja en tee!! Kait...

  VastaaPoista
 4. Eliisa, sama vika se minulla on - kaikki menee, mikä tulee (leivottua). :D Olen kyllä opetellut väkisin laittamaan "yhden satsin" pakkaseen heti leipomusten valmistuttua, mutta otan sen yleensä pakkasesta heti seuraavana päivänä - ja syön. :D Tuoreena diabeetikkona ei tuo "itsehillintä", joka olis aika oleellinen hyvälle hoidolle, ole vielä oikein sisäistetty... :/

  puolitie, se oli kyllä maailman turhin reissu. Yksi yö perillä, tenava sairastui ja eikun takaisin. Sekin on mielestäni oikein hyvä syy leipoa muffineita. :) :)

  -tarjah- Jess, vahinko kiertämään! :) :) Noi muffinit koituu vielä yhden jos toisenkin terveellisen ruokavalion kohtaloksi, veikkaan ma. :)

  VastaaPoista
 5. Hei, mulle on tullut tunnustuksia tuplasti! :D Mamma ja Mamman paljastama Puolitie! Tätä tämä hiljentymisaika saa aikaan. Ei edes näe tunnustuksia. Oon kans yks puusilimä!

  Sää oot muffeneiden saloihin päässy käsiksi! *mums*

  VastaaPoista
 6. Nonni, taikina on valmis, uuni ei ;(

  VastaaPoista
 7. Ti, se on stereotunnustus! :) Ja parempi puusilmä kuin puukorva. Muffinit olivat elämäni ensimmäiset, nyt tosin ihmettelen, että mistä mulla oli kaksi muffinipeltiä?? Jotain lyhyen karppausurani peruja, muistelisin.

  -tarjah- No jo on nopeaa toimintaa! Toivottavasti uuni lämpenee joutuisaan ettei joudu liian kauan vain odottelemaan. :D :D

  VastaaPoista
 8. Höh, harmi, ettette ehtineet olla pitempään reissussa :( Onneksi sentään muffinssit olivat hyviä :) Uskaltaisitko sanoa helppotekoisiksi tai pitääkö taitaa jotain niksejä? Se kyllä kannustaa, jos nuo ovat ensimmäisesi. Taidat olla leipurivelho! (Minusta muffinssit on vähän pelottavia, kun ne litistyy, mutta mutta... hieman houkuttelisi...)

  VastaaPoista
 9. puolitie, nuohan ei varsinaisesti ehkä niinkään mene muffinikategoriaan kuin minikokoisiin mutakakkuihin. Ovat siis oikeastaan muffinivuoissa paistettuja mutakakkuja, jos oikein käsitän. Tarkalleen ottaen en siis ole vieläkään leiponut ikinä muffineja! Kääk! :D

  Enkä tod. ole leipurivelho. Uskaltaisin sanoa näitä äärimmäisen helppotekoisiksi - ja Minnan ohje on todella selkeä. Matskut sekaisin ja uuniin. Itse paistoin himpun liian kauan koska meidän uuni on varmaan übertehokas, eikä niistä tullut aivan niin mutaisia kuin olisi ollut tarkoitus. No, ens kerralla sitten. Sairaan hyviä olivat noinkin. :)

  VastaaPoista