maanantai 5. maaliskuuta 2012

Yhtäältä ja toisaalta eli Hyvän mielen haaste

p i l v i t e h t a a m o n Ti antoi minulle Hyvän mielen haasteen. (Ehkä se arvasi, että Mamma tarvitsee hieman töytäisyä siihen suuntaan...) Voin kertoa, että haaste ei mennyt ollenkaan hukkaan, sillä pähkäillessäni kymmentä juuri minulle iloa tuottavaa asiaa huomasin, että näitähän riittää. Melkein aina molempi parempi. Pannahinen! Miten monessa asiassa oli niin tai näin, niin elämä ei ole sittenkään hassumpaa. (Pahoittelut edellisestä lauseesta korvamadoista kärsiville, itselleni Elämä ei ole hassumpaa aiheuttaa Risto Räppääjä-korvamadon päiviksi kerrallaan.) Hyvän mielen vaikutus alkoi välittömästi.Nämä kymmenen asiaa saavat kohdalle sattuessaan Mammassa aikaan hyvän mielen ryöpsähdyksiä. (Järjestys satunnainen.)

Yhtäältä: Lähteminen pois, se (valheellinen) vapauden tunne ja vaihtuvat maisemat...
ja toisaalta: Paluu, aina yhtä ihana oma koti sekä Pätkän lämpimät tervetulotoivotukset.

Yhtäältä: Pienet, sievät ruotsinkieliset kyläidyllit hyvin hoidettuine pohjalaistaloineen ja kauniine pihapiireineen ...
ja toisaalta: Se, kun tienviitat muuttuvat suomenkielisiksi ja ihmisten puheeseen ilmestyy tuttu leveänrouhea "komia" klangi.


Yhtäältä: Se, kun soittotunti peruuntuu, oli syy mikä hyvänsä...
ja toisaalta: Soittaminen tuntikausia, yhdessä tuttujen ihmisten kanssa, oman mukavuusalueen musiikkia, sitä, mikä tulee selkärangasta eikä välttämättä vaadi edes hereillä olemista.

Yhtäältä: Se, kun televisiosta tulee hyviä elokuvia koko illan ...
ja toisaalta: Se, kun televisiosta ei tule yhtään mitään ja voi hyvällä omallatunnolla (=pitämättä itseään kovin outona) syventyä True Blood'in vielä katsomatta oleviin jaksoihin.

Yhtäältä: Se, että talvella saa kaivautua kodin lämpöön viikonloppuisin ilman paineita siitä, että pitäisi varsinaisesti tehdä mitään...
ja toisaalta: Se, että kohta riittää tekemistä viikonloppuisin, koska mökkikausi on pian alkamassa!!!

Tämä haaste tuottaa tehokkaasti hyvää mieltä jo pelkällä aihepiirillään, joten minä jätän sen jakamatta eteenpäin kenellekään tietylle - jaan sen sitä vastoin eteenpäin kaikille. Miettikää tekin näitä päissänne (eh-he-hee-hee) tahi blogeissanne. Mikäli jälkimmäisissä, niin vinkatkaahan minullekin. Jakakaa siinä tapauksessa myös eteenpäin.

Aurinkoista ja hyväntuulista viikonalkua kaikille!

Hyvää mieltä tuo tämäkin: Maaliskuu maata näyttää - jopa täällä! Vih-doin-kin!

P.S. Terveuloa lukijoiksi, Anu ja Paula!

8 kommenttia:

 1. Hyvämielisyyden tasapaino. (onko hyvämielisyys edes sana?)

  VastaaPoista
 2. Hyvämielisyys on ihan varmasti sana. :D Suomelta kuulostaa! :)

  VastaaPoista
 3. Hyvälle mielelle tuli näistä sinun yhtäältä/toisaalta-pohdinnoistasi joten hyvän mielen haaste lienee tehoaa=D Muutenkin kirjoitat oikein tykättävällä tavalla<3

  VastaaPoista
 4. Taidanpa tarttua haasteeseen. Näin kevätauringon paistaessa onkin hyvä miettiä kymmentä iloa tuottavaa asiaa.

  VastaaPoista
 5. Kirsi, kyllä se tehoaa - kokeile sinäkin! :) Ja kiitos! <3

  Äiti, jess, hienoa! Tulen kurkkimaan. :)

  VastaaPoista