torstai 28. kesäkuuta 2012

Sano se kakkusin

Kaltaiseni keski-ikääntyvä diabeettinen pelimanni/perheenäiti ei usein pääse kehuskelemaan kovin vauhdikkaalla elämäntyylillä. Meikäläisen todellisuudessa sex, drugs and rock'n'roll:ia vastaa lähinnä yhdistelmä sauna, tanhu ja täytekaakku*. Ei pidä yhtään väheksyä tätä jälkimmäistä kolminaisuuttakaan - se voi kuulkaa olla aivan yhtä huumaava, ja viettelevä, ja vaarallinen! Erityisesti se täytekaakku-osio.

Tyydytän täytekaakkuhäbittiäni milloin vain suinkin voin. Tänään uhmasin jälleen parhaani mukaan meillä riehuvaa taaperoikäistä luonnonvoimaa ja kokosin alla olevan  magnum opukseni. (Työnimenä on "Kun-elämä-ojentaa-sitruunan-tee-täytekaakku". Keksin jotain runollisempaa myöhemmin.)

Pohjana on kahden munan sokerikakku, jossa on muna-sokeri-vaahdon plus jauhojen lisäksi myös voita ja maitoa - koostumus on sopivan tanakka, ei höttö. Ison sitruunan raastettu kuori leikkaa liian makeuden. 

Täytteenä ja kuorrutteena on hyydytetty vadelmahillo-kerma-tuorejuusto-mousse, jossa on mukana edellä mainitun ison sitruunan mehu. Lisäksi viipaloituja tuoreita mansikoita. Tähän mennessä kaikki hyvin, mutta...

... pursotusvaiheessa kimppuuni hyökkää takaapäin paidanhelmasta repivä herhiläinen! Keskittyminen herpaantuu ja houkuttelevan hörhelöreunuksen sijasta kakun reunaan ilmestyy kiemurteleva lihava kastemato. Se näyttää myös ehtineen munia.

Epätoivoinen pelastusyritys suklaalehdillä. Niitä tulee liikaa.

Mutta. Maku on silkkaa taivasta! Juuri sopivan makea, juuri sopivan kirpeä ja juuri sopivan raikas

Kakkuorgioiden perusteena on tällä kertaa se, että rakas isi-aviomies-isäntä täyttää tänään vuosia. Samoin tekee myös rakas isinkaksossisko-käly-kummitäti, jolla - jonkin käsittämättömän sattuman kautta - on myös syntymäpäivä tänään! Hurrrrrrjasti onnea molemmille! 

Huomenna jätän aamusokerit mittaamatta.

*Lausutaan eteläpohjanmaaksi "täytekaakku". Ei täytekkaakku, niin kuin maakunnan ulkopuolelta tulleet virheellisesti tekevät. Koo ei kahdennu e:n jälkeen. Nyt tiedätte tämänkin.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. *mumsmums* Leivo säkin! Vahinko kiertämään. :)

   Poista
 2. Ai että, näyttää todella hetkulliselta!! Ihan rupeaa näin aamusella tekee mieli kakkukahveja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Arvaapa, mistä minun monipuolinen ja terveellinen aamiaiseni tänään koostui. :D

   Poista
 3. Ihana kakku, saisipa palasen! Minun äitini ja jälkikasvuni vanhenevat ensi keskiviikkona, ja lapsonen haluaa minun tekevän jotain marenki-marja-kuorrute-viritelmiä, joiden ohjeen hän bongasi tuttavaperheen tytöltä saamistaan vanhoista prinsessalehdistä (joiden lukeminen ääneen lapselle on muuten sähköshokkeihin verrattavaa kidutusta). Kerron jo etukäteen, että niistä ei kyllä tule kuvauskelpoisia, tokko edes syöntikelpoisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh, kuulostaapa ihanalta - ei prinsessalehdet, vaan tuo marenkin-marjakuorrute-viritelmä! Kyllä mullakin meinasi kuvaamisen kanssa pokka pettää tuossa pursotinfiaskon kohdalla, mutta sitten ajattelin, että muniva kastemato - vaikkakin ällö - on kuitenkin jonkinlainen eläintieteellinen läpimurtolöytö ja siis sellaisenaan dokumentoitava. ;D

   Poista
 4. olipa hyvä että oli lausuntaohjeet ja kaikki, meinasi mennä ihan pieleen koko nautinto! Ihanan näköinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on tärkeää, että osaa sanoa oikein, että mitä syö! :D

   Poista