tiistai 7. elokuuta 2012

Päästävedettävä

Tässä blogissa ei ikinä näe kuvia Pätkän huoneesta ja siihen on hyvä syy: Huone näyttää aina siltä, että siellä on juuri meneillään Lopunaikojen Suuri Taistelu, jonka osapuolet ovat tällä hetkellä vain hetken jossain tauolla nauttimassa virvokkeita.

Nyt tulee kuitenkin tiukka rajaus Pätkän uudesta sängystä. (Pahoittelut tavallistakin huonommasta kuvanlaadusta.) Kukin voi olla evoluutioteoriasta tahollaan kaikenlaista mieltä, mutta kyllä tämä minun ja isännän geeniyhdistelmästä syntynyt jälkeläinen ainakin on apinan huonetta ja sukua. Paitsi että se on jo ajat kavunnut pois pinnasängystään, se alkoi viime viikolla myös kiivetä takaisin sinne - arveluttavaa ja vaarallisen näköistä tyyliä soveltaen. Isojen lasten sängyn hankkiminen tuli siis viimein väistämättä eteen. Onneksi kummitädiltäni löytyi lainaan tällainen aarre.

Kun sanon "uusi sänky", liioittelen hieman - sänky on noin  satavuotias päästävedettävä, jonka on tehnyt isoisoisoisäni (rippi?)lahjaksi isoisoäidilleni. Sängyssä on käsittämättömän upeat sorvaukset. En tiedä, onko miekkonen ollut jonkinlainen puuseppä, maatalon isäntä joka tapauksessa. (Miksi, miksi, oi miksi kädentaidot eivät ole periytyneet minulle saakka?)Nykyajassa sänkyä on hartiavoimin kunnostanut kummitätini, joka poisti siitä kaksi kerrosta huonokuntoista maalia. Vanhan puun väri on kaunis. Lisäksi sänky narisee pikantisti keijukaismaisen pienokaiseni pyöriskellessä unissaan. (Pidän tätä toistaiseksi viehättävänä ominaisuutena). Pätkä on sängystä aivan ihastuksissaan - Mammasta nyt puhumattakaan. Olisipa minullakin ollut tenavana tuollainen sänky!
21 kommenttia:

 1. Mikä ihanuus! Meilläkin on päästävedettäviä, muttei mitään noin kaunista :) Sieltä muuten pääsee varsin helposti pois, muistan sen tuon meidän pikkulapsen kohdalta, kummasti se löytyi aina meidän sängystä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helposti pääsee pois - ja helposti pääsee sänkyyn. Ipana on niin tomerana itse kiivennyt nyt parina iltana nukkumaan, niin kuin isot ihmiset ainakin. :)

   Poista
 2. Ihana sänky ja ihana historia sillä <3

  VastaaPoista
 3. Niin ja tsemppiä sängynvaihdospuuhaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tähän asti on mennyt yllättävänkin hyvin kun nukutan vieressä - ja päiväuniahan tuo ei ole nukkunut yli vuoteen, joten niistäkään ei ole haastetta ollut.

   Poista
 4. ihana sänky ja upea historia!

  aika jännittävää kyllä, meilläkin on noita lopunajan taisteluita käynnissä, useassa huoneessa ja aivan lakkaamatta.
  Ja se vasta lopunajan taistelu onkin, kun esittää lapsukaisille viattoman ehdotuksen taistelukentän ruokkoamisesta ja uhrien säädyllisestä hautaamisesta. hmh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on täällä kans yksi lopunajan taistelu käynnissä - tenava huutaa sinisenä kun pitäisi iltapesuihin ja lääkkeenottoon alistua. Pakenin rintamalta tietokoneelle, olen siis rintamakarkuri. :D

   Poista
 5. Kyllä kelpaa pötkötellä, kaunis sänky.

  Tosta aiemmasta postauksesta sen verran, että se ihmisen henkilökohtainen tila on myös yhtä kumma juttu. Katoppa vaan liikenteessä, että kuinka monta nenänkaivajaa näät auton ratissa. Se kun on niiden henk.koht.tila ja silloin voi rauhassa kaivaa nenää. Ei vaan tuu monelle mieleen, että siinä niiden tilassa on ikkunat avoinna ihan joka suuntaan... yäk.

  Mä olen monta kertaa miettinyt sitä, että mitä en missään nimessä "paljastaisi" blogissani, niin se(kin) vaihtelee. Ehkä en paljastaisi Insinööristä ainakaan yhtään mitään. Toki omia mielipiteitäni hänestä julkaisen, mut se onkin eri juttu. Vai onko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi nenänkaiveluvertaus on niiiin osuva. Sitä kirjoittaa omia juttujansa jokseenkin niin kuin päiväkirjaan, on toki tietoinen, että muutkin lukevat, mutta yleensä se tietoisuus rajoittuu konkreettisesti niihin, joiden _tietää_ lukevan. Todella harvoin tulee ajateltua, että niin - tätä voi ihan todella lukea kuka tahansa. Julkista nenänkaivelua kaikki tyynni.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. :) Tääpä onkin uniikki. :) Päästävedettävät on kyllä ihania ylipäätään.

   Poista
 7. Mä repesin :D

  TÄtä blogia seuranneena ja hiukan kaksimielisen sekä suomen kielen sanoilla leikittelevän ajatuksenjuoksun omaavana otsikko on hilpeä.

  Päästävedettävä vs. päästä vedettävä :) Siis kenen päästä vedetään ja mihin suuntaan :)? Ja miten kyseinen kapistus on alun alkaen edes saanut tällaisen nimen? Miten eri kieli- ja kulttuuriryhmien edustajat tai pienet lapset ymmärtävät ko. sanan? Toisaalta päästä vetämisellä voisi kuvitella olevan samankaltaista merkitystä kuin "nenästä vetämisellä", huijaamisella.

  Joo - tiedän oikeasti, että pituus kasvaa vedettäessä päästä, mutta toimisiko tenaviinkin? En kyllä rohkenisi kokeilla :)

  Nimim. Kaksi päästävedettävää tai päästä vedettävää tässäkin taloudessa :) (Aya)

  VastaaPoista
 8. Heh, mä meinasin alunperin otsikoida juuri "Päästä vedettävä!" - senhän voi vielä lukea noiden lisäksi esim. "(Hei,) päästä (irti) (se) vedettävä!" :D Kyllä on suomen kieli mahtava asia. XD

  Hitsit, tuo tenaviin kokeileminen on vielä kokeilematta! :D :D Tai kasvaisikohan itse vielä muutaman sentin vanhoilla päivillään, jos oikein päästä (oikeasta päästä) vetäisi??

  VastaaPoista
 9. Päästä vedettävä ja perästä levitettävä :D moinen lausekokonaisuus pyörinyt koko päivän päässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, perästä leviää ja kuuluu! :D :D Mulla ainakin leviäminen tapahtuu ihan itsekseen, perä(pää)stä.

   Poista
 10. Aivan ihana sänky <3 Kyllä nyt kelpaa Pätkän nukkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se nukkuukin siinä jotenkin paremmin kuin "pikkuvauvojen" sängyssä vaikka oikeasti tila ei ole ihan hirveän paljon suurempi. Tuo on maksimiasennossa 130 cm pituudeltaan ja leveys on jopa kapeampi kuin edellisessä sängyssä. :)

   Poista
 11. Vastaukset
  1. :) Olen samaa mieltä. Lainaus-kierrätys-pyöritys kannattaa sisustamisessakin.

   Poista
 12. iiiiihaaaaannaaaaaaa!
  Puusepän taidot taisi ennen vanhaan olla liki joka isännällä. Nyt ne osaa vaan maata sohvalla ja tuijottaa urheilua... mikä takapakki ihmiskunnan evoluutiossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta viserrä! Meidän isäntä jos tuollaiseen projektiin ryhtyisi, niin ärräpäät ja työkalut lentelisi. Toisaalta, nykyäänhän myös emännät voisivat mainiosti opetella puusepän taitoja... Meillä ei tosin onnistuisi emännältäkään. ;D

   Poista