keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Takamukseni pelasti etumukseni

Erinomaista vuoden alkua itse kullekin! Olen vihdoin herännyt horteesta  hieman venähtäneen joulutauon jälkeen. (Kiitos joulu- ja uudenvuoden toivotuksista, ja samat sanat näin perästä heittäen.)

Ja heti puhaltavat uudet tuulet! Bloginihan on ennenkin ollut oikea kätevän emännän aarreaitta, varsinainen loitsukirja, ja aina vain paranee. Aion nimittäin julkaista jo toisen - toisen! - käsityövinkin blogin historiassa. (Ensimmäisessähän kerroin, kuinka lapsen slipoverista tuunataan kätevästi näyttävä suojus kukkaruukulle).

Asiaan. Kävin eilen uimahallissa. Se, miten jouduin sinne, on luku sinänsä, mutta asiaan liittyy h*lvetillinen kiire ja paniikinomainen uimapuvun etsintä paikalliselta SPR kirpputorilta. (Omistan kyllä "oikeankin" uimapuvun, mutta se sattuu olemaan kesämökillä.) Ne lukijat, joilla on käsitys kokoluokastani, ymmärtävät tehtävän haasteellisuuden, mutta yksi sopivan kokoinen löytyi kuin löytyikin huikeaan 4,80 euron hintaan. (Enempää en halunnut tuhlata, kun on se "oikeakin" uimapuku, jne.)

Siihen se sopivuus sitten loppuikin. Puvun edellinen omistaja - ihmispolo - oli selvästi rintavarustukseltaan minua vaatimattomampi yksilö (eihän kaikkia toki ole siunattu ylväällä povella), ja vaikka puku muuten istuikin hyvin, kaksoset pyrkivät toistuvasti karkaamaan ihmisten ilmoille liian syvään uurretusta kaula-aukosta. Mikä neuvoksi? Aikaa oli vain tunti. Jos lähtisin uimahalliin tässä puvussa, sana ryntäys saisi aivan uuden etymologian*.

Onneksi olen kätevä emäntä ja osaan melkein tehdä käsitöitä. Onneksi myös takamukseni on samaa paria etumukseni kanssa ja satun omistamaan muutamat vaikuttavankokoiset push-up alushousut. Salamannopeasti  leikkasin tällaisista takamuksen ja ompelin sen pikapikaa käsin uimapuvun etumukseen. Demonstroin tämän nyt piirroksella. (Huomaatte, että olen myös poikkeuksellisen lahjakas piirtäjä.)Ryntäykseltä siis vältyttiin. Ompelukseni kesti juuri niin kauan kuin pitikin ja takamus alkoi irrota etumuksesta vasta uimapukua riisuessani.* "Ensimmäinen ryntäys syntyi Laitakaupungin uimahallissa vuonna 2013, kun Mamman ryntäät aiheuttivat joukkohysterian ja nopeatahtisen massaliikehdinnän, joko kohti tai pois päin ko. ryntäistä, kunkin henkilökohtaisista mieltymyksistä riippuen."

16 kommenttia:

 1. TÄMÄ on sitä käsityöalaa, mistä pidän todella paljon! Toimi Tilanteen Mukaan Mahdollisimman Nopeasti ja Luovasti (TTMMNL).

  Loistavaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TTMMNL on itsellenikin mieluisa - ja jopa ainoa harjoittamani - käsityöala! :DD Pakko on paras muusa.

   Poista
 2. :D!

  onneksi ei ollut kahvia suussa kun ryntäys hyökkäsi kimppuuni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikeasti: pakkohan noilla on oikeastikin olla jokin yhteys. "Ryntäys", "rynnäkkö", "ryntäät". :DD

   Poista
 3. Näppärää JA älyttömän hauskaa - mainio postaus :D Kansa vaatii lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoli pois, tämä tahti kun jatkuu niin seuraava kätevän emännän käsityövinkki tulee jo ensi vuoden tammikuussa! :D Olen liekeissä!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Vinkkiä saa vapaasti soveltaa. :DD

   Poista
 5. Tää tikahtuu nauruun täällä!!! ;D;D;D Kiitos!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kestä ollenkaan, kyllä näitä vinkkejä täältä löytyy. :D

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että olen kyllä itsekin tyytyväinen älynväläykseeni. Löytää se jyväkin sokean kanan vai miten se meni. :D

   Poista
 7. Sä oot ihana ;D Ja hyvä käsistäs ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, ensimmäistä kertaa joku kehuu käsityötaitojani! Kyllä oli jo aikakin. :D

   Poista
 8. Tämä on kyllä mun kaikkien aikojen suosikki käsityöraportti/-vinkki. Kiitokset tästä :) Ja hyvää alkanutta vuotta sillekin suunnalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin soveltamaan käytäntöön vaan. :D

   Poista