maanantai 18. maaliskuuta 2013

Kodinlaittajan paluu eli miksi imurointi kannattaa

Kuukausien luolaelämän jälkeen asuntomme on nyt noin parin viikon verran ollut lähes ihmisasuttava. Olen imuroinut joka päivä ja jopa pessyt lattiat maanantaisin. (Myös tänään.) En tiedä, onko sivupersoonani Kodinlaittajan paluuseen syynä Pätkän parempi vointi vai huikaisevan kirkas (ja armoton) auringonpaiste, joka säälimättä paljastaa kissankarvatollukat ja kurajäljet matoilla, sohvilla ja lattialla. Eilen velttoilin sen verran, että jätin imuroimatta - ja tämän päivän saaliin näette alla.

Tässä on siis meidän asuntoomme (68 m2) kahden päivän aikana kertynyt ryönä. Ryönä koostuu lähinnä kissankarvoista (väristä voi päätellä pääsyyllisen) ja paperisilpusta, eli "rättästä" (n. "rätti"), jota lapseni kylvää ympärilleen.Yli viivan ja kevyesti.


Kuvitelkaa millaista täällä on täytynyt olla silloin kun Kodinlaittaja on ollut viikkokausia puntiksella. Onneksi oli aurinkokin.


4 kommenttia:

 1. Mut eihän voinut imuroida jos kodinlaittaja oli varattuna. Sehän olisi mennyt vielä pahemmin viivan yli, parempi siis jättää alle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, kuka täällä olisi imuroinut, paikalla oli vain toinen sivupersoonani Sisar Tukeva Valkoinen :-D

   Poista
 2. Mistä tämän Kodinlaittajan itsestään voisi löytää? Tänä keväänä pitää pestä ikkunat, luulen. Ahdistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunanpesu on vihoviimeistä puuhaa. Siinä vaiheessa kiroaa moninkertaisia ikkunoita, vaikka niistä talvella onkin kiitollinen. Hävettää tunnustaa, mutta meidän kaikkia ikkunoita ei ole kertaakaan pesty sinä aikana (yli puolitoista vuotta) kun tässä on asuttu. Sisälasit toki kerran tai pari pyyhkäisty kaikista, mutta ainoastaan keittiön ikkunasta kaikki lasit. Tänä keväänä odottaa minuakin tuo urakka. (Ja isäntää kanssa, koska olohuoneen ikkuna on alaltaan hehtaarin, painaa tonnin ja sitä pitää jonkun kannatella alareunasta auki ollessa, ettei saranat paukahda.)

   Tiedän hyvin, miltä sinusta tuntuu. :)

   Poista