lauantai 6. huhtikuuta 2013

Hyvät ja huonot uutiset

Hyviä ja huonoja uutisia. Hyvä uutinen on se, että Hobby Hall toimitti neljässä päivässä Mammalle uuden läppärin. Huono uutinen on se, että vanhan kiintolevy oli ammattitermein ilmaistuna "sökö", eikä sieltä saatu pelastettua mitään. Hyvästi, kouluhommelit ja tuhannet valokuvat. (Paitsi ne, joista on olemassa varmuuskopio. Tämä koskee n. 30% valokuvia ja 0% koulujuttuja).

Muistutus itselle: Ota. Varmuuskopioita. Usein. (Toinen muistutus itselle: Kahvissa uinutta ja yhteistyökyvytöntä läppäriä ei kannata takoa nyrkillä, toisin kuin luulisi, se ei paranna toimivuutta tai lisää tiedostojen pelastumismahdollisuuksia.)

Erinomainen uutinen on se, että tämä uusi läppäri on roiskesuojattu. Valmistajan mukaan ehdin siis seuraavan katastrofin sattuessa "tallentaa tiedostot ja sulkea tietokoneen turvallisesti". Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Hyvä uutinen tämäkin: Tämä kasvi, latinankieliseltä nimeltään Eiaavistus Takaan Mikälie, kukkii ja punkee nuppuja ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen. Silloin siihen tuli yksi kukka. Ruoho on peräisin edesmenneen isotätini omistamasta Eiaavistus Takaan Mikälie'stä, joka on peräisin vähintään viidenkymmenen vuoden takaa. Kyllä on ehtoisan emännän rinta nyt rottingilla.

Sähköä ilmassa.


6 kommenttia:

 1. harmi tiedostoille, onnittelut uudesta läppäristä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on kyllä hieno. (Menee opetellessa Windows 8:aan ja kaikkeen muuhunkin uuteen ja outoon, mutta eiköhän se tästä.)

   Poista
 2. Kyllä ottaisi pattiin. Ja on ottanutkin, kun mulle on käynyt puhelinkuvien kanssa monta kertaa sama homma (otan luurilla suuren osan kuvista, mutta aivan kuin mie nyt niitä muistaisin tietokoneelle usein siirtää). Onnea vaan lesopersepuutarhurille. Hieno on Mikäliesi. Mutta onpa mullaki alkanu se jouluna tapettu vehka kevättä rinnassa puskea taas uutta oksaa. Se on selvästi meidän perheen kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, tämä on taianomainen kevät joka saa kasvit kukoistamaan sellaistenkin huusholleissa, joilla on multapeukalo keskellä kämmentä. :D En tosiaan ymmärrä, mikä siinä olisi niin vaikeaa, että laittaisi piuhan kahden laitteen väliin kerran kuussa ja kopioisi muutaman tiedoston.

   Ja kirjoituksen aiheeseen sopivasti liittyen onnistuin poistamaan Kikin kommentin ( ei oikein nyt onnistu tämä tietojenkäsittely). Kiki etevästi tunnisti ylläolevan rehun joulukaktukseksi. Sehän se varmaan on, vaikkei ikinä jouluna kukikaan. (Ei juuri kyllä muinakaan aikoina.)

   Poista
 3. Ai säkin harrastat tietokoneiden marinointia kahvilla. Omani toimii vielä, kun ymmärsin jättää sen viikoksi koskematta. Tosin nuolinäppäimet piti kaikki repiä irti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hitsit, sulla kävi hyvä säkä. Tai siis tietotaitosi oli kohdallaan - mulla ei järki sen vertaa leikannut, että olisi antanut toosan olla rauhassa ja kuivua. No, ensi kerralla (joka melko varmasti tulee) sitten tietää. :)

   Poista