tiistai 9. huhtikuuta 2013

Pinnistämisen etiketti

Kyllä se on niin, ettei tässä iässä enää kannattaisi edes yrittää kokeilla mitään uutta. Tuskanhiki nousee pintaan jo pelkästä ajatuksesta. Esimerkki: Vuosikaudet olen tallennellut netissä vastaantulleita sisustus-, leivonta- ynnä muita ideoita koneelleni sekä selaimen kirjanmerkkeihin. No, kuten tiedätte, koneelle kävi ohraisesti, joten se niistä ja niiden kestävyydestä. Välttääkseni vastaavan vastaisuudessa, päätin liittyä Pinterestiin.

Ei olisi kannattanut, koska - mikä ahdistus!

Miten siellä pitää olla? Ei minulla ole aavistustakaan pinnausetiketistä. Jos joku uudelleenpinnaa (pinnistää? pintaroi? pinnertää?) sinun pinnaamasi kuvan tai alkaa vieläpä seurata jotain kansiotasi, niin odottaako se joku, että sinä vastaavasti käyt tutustumassa hänen kiinnostuksen kohteisiinsa? Pitääkö siellä kommentoida ventovieraiden ihmisten pinnauksia? (pinnaamisia? pintarointeja? pinnejä?) Tai jopa - Luoja paratkoon! - alkaa tutustua uusiin ihmisiin?

Eikö siellä saa olla rauhassa?

"Honey, I'm hoooo'ome!" Pätkän nukkekodin sisustus miellyttäisi Pinterestissä minimalismin ystäviä. Oikean mittakaavan nuket ja kalusteet jäävät hankkimatta niin kauan kuin neiti yrittää säännönmukaisesti nauttia niitä ravinnokseen.

7 kommenttia:

 1. Tervetuloa pinnaamaan... en oikeesti tiedä, kuinka se kuuluu sanoa. Sinne voi upota, vajota, hautautua, jäädä, viipyä, siirtyä, uupua, voipua, koukuttua, jumittua, vaikka mitä. Ole varovainen. Se on loputon ja rannaton, et voi sieltä helposti pyristellä pois. Ihan vain pikaisesti kurkistat, sinne jäät. Sinä voit seurata kiinnostavia pinnareita, sinun pinnauksiasi monet haluavat seurata. Kun luot kiinnostavia kansioita, olet jumissa. Päässäsi sinkoilee ajatuksia siitä kaikesta, mitä haluat tehdä tai nähdä, kokea, ostaa, lainata... Varoituksen sana, mieti vielä toisenkin kerran...

  VastaaPoista
 2. Kun pinnaa yhden kuvan, on ihan pakko pinnata vielä toinenkin... Ja vielä tuo kolmas, ei se ruoka ehdi palamaan, jos ihan vilkaisen seuraavaa mielenkiintoista kansiota. Ja sitten jostain nousee käsittämätön käry ;D

  Etiketti on syytä unohtaa alkuunsa. En seuraa ketään, seikkailen vain ympäriinsä ja luon omaa unelmien maatani!

  VastaaPoista
 3. Huh, huojennus! Toisin sanoen siis "kaikki käy", jos oikein ymmärsin. :) Olen tämänkin asian kanssa jälkijunassa, mutta kuulostaa siltä että se saattaa olla vielä pahempi aikasyöppö kuin tämä blogger... :)

  VastaaPoista
 4. He, siihen voi jäädä koukkuun, mutta on se välillä vähän outo myös.

  Tänään esimerkiksi huomasin mystisesti alkaneeni seuraamaan jotain tyyppiä nimeltä "Greater Good", joka tukki Pinterestini autismi-, rintasyöpä- ja kodittomuustietoisuudella. Jotka kaikki ovat arvokkaita asioita, joista pitää puhua, mutta jotenkin Pinterestin käyttö tällä tavalla banalisoi asian kuin asian.

  En myöskään ollut itse päättänyt seurata tätä tyyppiä / tahoa, joten koin jonkinasteista närkästystä. Onneksi Unfollow-nappi löytyy käden käänteessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vähän tökeröltä lähestymistavalta kuulostaa, vaikka "suurempi hyvä" olisikin kyseessä. Mulle koko systeemi on vielä täysi mysteeri. Olen kyllä onnistunut luomaan kansioita ja pinnaamaan (sanotaan nyt vaikka näin) sinne kuviakin. Sitten säikähdin ilmoituksista, että joku ihminen oli alkanut väijyä (siltä se tuntuu!) kansiotani ja joku toinen on uudelleenpinnannut kuvan. Kyllä sitä on antiikkinen. Minulle sopivin tapa kerätä ideoita olisi varmaan vanha kunnon leikekirja. :D

   Poista
 5. Ou - en minäkään tiedä mitään pineterestistä, pinnauksesta tai pinteerauksesta :-D Mutta tulin Kartanonrouva Elisen blogista, kun jokin sinne kirjottamasi kommentti sai kiinnostumaan ja miettimään, että tuon ihmisen blogia haluaisin lukea.
  Niinpä tulin tutustumiskäynnille ja olen iloinen että tulin, nyt täytyy vähän tutustua myös vanhempiin juttuihisi ja tulen varmasti uudestaankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! :D Kiva että löysit tänne. Blogini on melkoinen sillisalaatti vailla päätä ja häntää, mutta toivottavasti viihdyt siitä huolimati.

   Poista