torstai 16. toukokuuta 2013

31 biisiä, vol. 10-17: Pikakurssi levyhyllyyni

Unohduin näköjään päiväkausiksi helatorstaiseen oleskeluun ja virtuaalikelluntaan, niin että olen tyystin unohtanut koko blogin olemassaolon ja päivittämisen. Kaikki ovat tietenkin tuskastuneina odotelleet sarjan 31 biisiä seuraavia osia, joten otetaan tässä nyt oikea megarutistus, niin päästään kiinni päiväjärjestykseen.

Täältä pesee, yrittäkää pysyä mukana.

10 - Tämän kanssa tulee uni. Saint-Saensin "Joutsen". Tämä sulostuttaa monia lasten unimusiikkilevyjä, myös Pätkän omistamia, ja uni tulee väkisin mammallekin. Niin rauhoittava, niin kaunis.

11 - Tämän olen kuullut livenä. Koska olen noin satavuotias, olen kuullut livenä melkein kaiken*. Tämän kuulin livenä Lahdessa jonain muinaisena juhannuksena, ja tästä olin kovasti innoissani - tämä oli silloin nimittäin hitti. The Offspring: Self-esteem

12 - Kesähitti. Tämä on todella vaikea, koska a) en kuuntele radiota enkä b) katso musiikkikanavia. Viime vuosikymmenien kesähitit ovat siis menneet ohi. Ehkä joku Lauri Tähkän biisi? Eikös niitä kuunnella juhannuksena? (Ainakin pienessä sievässä, geenistöltään pohjalaisessa seurassa.) Lauri Tähkä: Suudellaan

13 - Arvelluttava, likainen, salainen musiikkinautinto. En kehtaisi edes tunnustaa, mutta Klamydia: Pohjanmaalla

14 - Jotakin sellaista, mistä kukaan ei olisi uskonut minun pitävän. Iskelmämusiikki ei ole lähellä sydäntäni, enkä usko, että kukaan uskoisi minun pitävän Suvi Teräsniskan Hennosta kuiskauksesta. En minä siitä muuten, mutta se kertosäe. (Kappale voisi mennä myös kohtaan 13.)

15 - Tämän voisi luulla kertovan minusta. Klamydia: Ei enää euroviisuihin. Tämä ei kaipaa mitään selityksiä.

16 - Rakastin tätä, kunnes se ylensoitettiin. 3 Doors Down: Kryptonite Tämä voisi olla se Kesähittikin, sillä tämä soi yhtenä kesänä Radio Cityssä jatkuvasti, silloin kun kukaan ei vielä tiennyt edes, että mikä ihmeen thriidoorsdaun. (Ainakin Helsingin seudun läpimurrostaan saa yhtye kiittää kyseistä radiokanavaa.) Erään kaverini oli aina pakko pysäyttää auto tien viereen moshausta ja laulamista varten kun tämä alkoi soida. Sitten kun ne tuli talvella Tavastialle, niin arvioisin, että me oltiin lähes ainoita, jotka osasivat koko levyn biisit ulkoa. (Tämä on pakollinen snobisteluosio, mutta siihenhän jo kohdan otsikkokin yllyttää.)

17 - Tätä kuuntelin yläasteella. Huomasin, että tästä sarjastahan puuttuu toistaiseksi Metallica kokonaan! Asia täytyy korjata välittömästi. Metallica: Master of Puppets Kyllä kelpasi tämän tahtiin muhia teiniangstissa.

Siinäpä varsinainen pikakurssi Mamman levyhyllyyn. Yhdellä nykäyksellä yli puolen välin - ja huomenna jatketaan.

* ... omasta mielestäni kuulemisen arvoisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti