maanantai 27. toukokuuta 2013

31 biisiä, vol. 23: Räkä poskella

Ystäväni esitti tämän laulun häissämme yli kaksikymmentä vuotta sitten, ja minä vollotin. (Ei mitään kainoa kyynelehtimistä, vaan juhlakansan iloksi ja hämmästykseksi ihan kunnon ulvontaa räkä ja meikit poskilla. Olin kyllä jo vähän väsynytkin siinä vaiheessa iltaa.) Ihme kyllä, olin välttynyt kuulemasta tätä aikaisemmin. Laulun tekemä vaikutus oli niin suuri, että kun viisitoista vuotta myöhemmin päätin pyrkiä nykyiseen opinahjooni, sain edellisenä iltana päähäni esittää juuri tämän. Loogisesti luulin tätä joksikin englantilaiseksi kansansävelmäksi, ja siten oikein sopivaksi pääsykokeeseen, mutta tämähän on sävelletty, Australiasta eikä edes mikään ikivanha. (Se, että tästä on olemassa noin triljoona cover-versiota hämäsi päättelykykyni.)

Ystäväni opetti tämän minullle puhelimessa, koska nuotteja ja sanoja oli myöhäistä ruveta etsimään siinä vaiheessa. (En silloinkaan jättänyt mitään viime tippaan).

Ihana, ihana biisi.

23 - Tämä soisi häissämme. Tai tässä tapauksessa: Tämä soi häissämme.

Jon Englishin Six Ribbons, tässä norjalaisen Green Carnation-yhtyeen esittämänä.
11 kommenttia:

 1. Ai tämä. Nimi ei sanonut mitään, mutta tunnistin heti, kun aloin kuunnella. ON ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaan, etten vieläkään pysty kuuntelemaan tätä vollottamatta. Hanat aukeaa viimeistään tuossa lopun toura-lee-toura-la-all-i-can-spare kohdassa. ;)

   Poista
 2. Uuuh. Telkkaritunnari. Niiin hyvä tv-sarja, muistatteko? Vastatuuleen (Against the Wind). Se oli lapsuuden suosikki, vaikka päähenkilöllä olikin pelottavat silmät ja sarja muutenkin oli aika tummasävyinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mä olin täysin missannut koko sarjan, enkä edes tiennyt tämän olevan tv-tunnari. (Johtuu ehkä siitä, että katselin telkkarista niitä draculoita). Olisi tosi hieno nähdä sarja, ehkä sitä löytyisi dvd-llä jostain...

   Poista
 3. Oih! Tämä laulu on niin ihana. Tv-sarjan muistan myös hyvin, olin jotain 12 vee ja pikkuisen ihastunut Jon Englishin karskiin olemukseen.
  T: Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt minun on tuo sarja ainakin aivan pakko nähdä, jos siinä on karskeja olemuksiakin! :D

   Poista
 4. No niin, nyt aloin kuuntelemaan alkuperäistä Jon Englishin versiota ja mikä onkaan lopputulos?

  *märisee*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Kontrolloimaton-vollotus-biisi. :D

   Poista
 5. Juu ihana :-) Vasta pari viikkoa sitten fiilistelin tuolla alkuperäisellä versiolla youtubesta. Mutta juurikin luin 70-luvulta päivää!- blogista että sarja on todella saatavana DVD-boxina. Katsoin sen joskus pikkulikkana, ja taisin katsoa sen uusintakierroksenkin mutta vieläkin kelpaisi! - LeenaK P.S. Jon Englishin ulkomuoto tosiaan hieman karski, en vieläkään oikein tiedä tykkäänkö vai enkö siitä, toisaalta roolihahmonsa oli aika mainio, Jonathan mikälieolikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen nyt katsonut muutamia pätkiä YouTubesta tuosta sarjasta ja kyllä on todettava, että on ollut sivistyksessäni melkoinen aukko. Olen välttynyt sekä alkuperäiseltä, että uusintakierrokselta. Aion kyllä paneutua asiaan nyt perinpohjin. :D

   Poista