keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Mallioppilas


Tuossa on nyt kahden viikon aikana mittaamieni verensokereiden keskiarvo. En tiedä, onko se vieläkään mitenkään ihanteellinen - mutta sen tiedän, että parempi se on kuin tämän "elämäntaparemontin"* alkuvaiheessa (6,4).

Kiloja on tippunut yhteensä kuusi, niistä osa tosin jo aiemmin talvella. Minulla on koko ajan nälkä. Elän pakosta vähähiilihydraattisella ruokavaliolla, koska insuliinista huolimatta - kyllä, olen nyt insuliinihoitoinen diabeetikko - elimistöni ei kestä juuri lainkaan hiilihydraattia. Toisinaan yritän temppua "Hämmästyttävä Mamma syö yli 20** grammaa hiilihydraattia samalla aterialla!" - ja seuraus lähes poikkeuksetta on liian korkea aterianjälkeinen verensokeri.

Sekin on hassu piirre tässä taudissa, että minulla on Maha. Sen huomaa erityisesti nyt, kun muualta on lähtenyt kiloja - mutta ei siitä Mahasta. Diabetesmaha. Näytän siltä, kuin olisin lähdössä synnyttämään ihan minä hetkenä hyvänsä.

Odotan tilanteen hieman helpottavan, jahka niitä kiloja tippuu vielä lisää. Mikä tässä rääkissä on sitten palkintona? Muutama elinvuosi lisää, ehkä?

Jos keksin aikakoneen, matkustan menneisyyteen ja syön muutaman karkin vähemmän.

* Kesto noin 1 kk.
** 20 g hiilihydraattia = esim. ruisleipäviipale ja lasi maitoa.

4 kommenttia:

 1. :( Tsemppiä elämäntaparemontille!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tsemppiä tässä todella kaivataankin. :/

  VastaaPoista
 3. Luulin, että kuvassa on askelmittari. Tuollaisia lukemia suunnilleen omani näyttää, eipä paljoo liikuta täällä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ha ha, veikkaan, että samanlaiset lukemat olisivat askelmittarissanikin. :D :D

   Poista