maanantai 3. maaliskuuta 2014

Nimetön

Tähän on tultu. En osaa päättää nimeä Pekalle ja muutenkin ristiäisvalmistelut polkevat vettä. Virret olen sentään saanut valittua. Se onkin tarkkaa puuhaa, koska hormoniherkillä olevaa äitiä ei saa itkettää liikaa. Siksi duurivirret ovat paras valinta. Itsehän valitsin tämän ja tämän. Saattaa se parku tulla näidenkin myötä, mutta ovat nämä turvallisempi valinta kuin esim. jokin Maan korvessa kulkevi lapsosen tie tai vaikka Herra kädelläsi, joista seuraisi varmasti parkuspektaakkeli.

Nimen suhteen olen epätoivon vallassa. Niinpä tein tuohon sivupalkkiin äänestyksen, jonka kautta te, arvoisat lukijat, voitte halutessanne vaikuttaa Pekan etunimivalintaan.

Tai sitten ette. Se jää nähtäväksi. Voi olla ettei se ole mikään näistä. Voi olla, ettei sille tule nimeä ollenkaan, koska äiti ei vain osaa päättää, edes avustettuna.

Ja se tiikerikakkukin on leipomatta.

Minkä nimiseltä tämä ukkeli näyttää?33 kommenttia:

 1. Äänestin Arttua, mutta minust hän näyttää Topilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun minunkin mielestäni se näyttää myös Topilta! :D Onneksi sen verran lähellä suvussa on jo Topi, ettei sitä nimeä voi enää ottaa mukaan sekoittamaan pakkaa kun menisi Topit muuten sekaisin. :)

   Poista
 2. Voi, valinnan vaikeutta! Äänestin Arttua, mutta kyllä Joel on myös kaunis nimi. Voimia ristiäisvalmisteluihin. Ja joo, voi itkemisen määrää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joel on vahvoilla Joel "Jopi" Rinteen takia, koska olen suuri Komisario Palmu-fani. :) Arttu on hyvä ihan sellaisenaan eikä tulisi kenenkään "mukaan" eikä Roopekaan, paitsi korkeintaan Ankan. (Nomen est omen.) :D

   Mua itkettää jo valmiiksi eikä pelkästään valmistelut. :D

   Poista
 3. Äänestyksiä on hyvä järjestää nimenomaan siksi, että voi päättää päinvastoin kuin kukaan sanoo! :) Minä teen yleensä neuvoa kysyessäni ihan toisin kuin on neuvottu.

  Nimen päättäminen olis paljon helpompaa, jos vois nähdä tulevaisuuteen ja tietää, millanen tyyppi on isompana. Vauvallehan olis kiva antaa joku sellanen nimi kuin Äitin Pikku Kultapallero. En valitettavasti osaa auttaa. Hän näyttää niin paljon itseltään, etten osaa ajatella, että hän näyttäisi jonkun tietyn nimiseltä.

  T. Eräs punapäinen koulukaverisi viimeisimmästä koulusta, salanimellä N.N.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, Eräs punapäinen koulukaverini epäilemättä päättäisikin juuri päinvastoin kuin kukaan sanoo. ;) Mulla ei vaan oo enää muita nimiehdotuksia olemassakaan, noi neljä on ainoat jotka on kelpuutettu The Listalle. Ellei tässä tapahdu jotain ajatuksen kirkastumista vielä ennen ristiäisiä. Onneksi on vielä kolme viikkoa aikaa, mutta mun tämänhetkisessä todellisuudessa, jossa en ehdi tehdä mitään enkä ajatella mitään järkevää, se vastaa noin kolmea päivää. :)

   Poista
  2. Arttu sai äänen eräältä entiseltä opettajaltasi, kävin sen tuonne klikkaamassa. :) Kuulemma oli tosi vaikeeta valita, joten oletan Marekin, Joelin ja Roopenkin oleen vahvoilla. Itse ehkä kannattaisin useammankin noista ottamista mukaan. Esim. Roope Arttu Joel, Arttu Roope Joel, Arttu Marek, Marek Roope Joel. Mutta ehkä teillä onkin jo mahdolliset toiset nimet valmiina. Ja vielä: eikö nimi yleensä päätetäkin vasta samana päivänä takahuoneessa? Ainakin näin olen kuullut monelta taholta. T. Sama punatukkainen koulukaverisi, N.N.

   Poista
  3. :D Sattumoisin sen entisen opettajankin nimi tuli läpikäydyksi ja olisi ollut vahvoilla ellei olisi jo kyseisen opettajan käytössä. Ei sillä että opettajassa olisi minkäänlaista vikaa vaan päinvastoin - ei sitä nyt voi kaverin nimeä pölliä. :D Eli ei päässyt listalle. :)

   Meillä on jokaiselle noille etunimiehdokkaalle omat ritirämpsyt mietittynä toisiksi nimiksi. Se samana päivänä takahuoneessa kuulostaa tosi ahdistavalta! (Mutta samalla yhä todennäköisemmältä.) :)

   Poista
 4. Sulo - jos kysyt miltä näyttää. Mutta varmasti joku muukin noista vaihtoehdoista kävisi. ;)
  Ihanan positiivisia ongelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suloinen nimi. <3 Mutta sukunimen kanssa siitä tulisi sanamuunnos, ei pahimmasta päästä mutta kuitenkin. :)
   Huomaan miettiväni nimiä jo mahdollisten irvileukojenkin kannalta. Mietin, tulisiko Artusta Narttu ja Roopesta Toope. Vai onko itselläni vain vinoiluun taipuvainen mielenlaatu? Hyi.

   Poista
 5. Aivan on Olavin näköinen! Eikä ainakaan Roopen ;) Vaikka eihän se nimi toki miestä pahenna :)

  eppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, Olavi. :D Siitä tulee mieleen joku pyöreä setämies. (Jolta Pekka kyllä kieltäämättä kovasti näyttää tarkemmin ajateltuna...) :)

   Poista
 6. Hei, Onnea koko perheelle! Olen ollut muualla kuin blogistaniassa haahuamassa, joten Pekan syntymä on mennyt ihan ohi. Jopi on hyvä. :)

  Muista laittaa vedenkestävää, jos aiot ripsaria. Ja varmista, että hirvensarvet eivät ole seinällä takana, kun otatte kuvia ristiäisissä. nimimerkki "omaa kokemusta asiassa". Sitä paitsi äiti saa itkeä ihan niin paljon kuin huvittaa. Nenäliinapaketti (se iso) pitää vaan muistaa ottaa mukaan. Pieni ei riitä.

  Sitten ette syö tiikeriä, jos ei ehdi. Pullavakin on ihan hyvä. ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Repesin noille hirvensarville. :D Meidän juhlatilassa ei niitä ole, tosin risti saattaa ehkä kasvaa valokuvissa jonkun päästä, hurskasta. :D

   Nenäliinatkin pitää lisätä siihen mun kaksisivuiseen muistilistaan, huomaan...

   Poista
 7. Hyvät hyssykät sentään; arvaas mitä, meillä tää homma on jo takanapäin (vaikka lapsonen on vasta 5 vkoa)!
  Oli kastejuhla eilen, sai siis pojanpoikani nimen (jota en paljasta). Samat nimikirjaimet kumminkin kuin isällään L A.
  Pääsin ekan kerran elämässäni leipomaan gluteinitonta, laktoositonta ja pähkinätöntä porkkanakakkua kuorrutteella (oli jännää ja tarkkaa puuhaa), mutta hitsi kuinka hyvää! Vielä tänään muutama ylimääräinen teen kanssa.
  Meillä virret 809 ja 499.
  Pappi kertoi etukäteen nimien merkityksistä ja jos olisi ollut kirkkohistoria muistissa olisi voinut arvuutella, en arvannu. Nimien mukaan pojasta on tulossa jotain merkittävää. Sitä hän toki on jo nyt, mun eka lapsenlaps.

  Mäkään en jostain syystä näe häntä Roopena. Sisarensa veljenä kyllä näen. Mullakin olisi listan ulkopuolinen nimi, mutta kun et niitä kaipaa, en kerro. Mä kyllä äänestin listalta ekaa (mä oon kans aina eri mieltä kuin muut).

  VastaaPoista
 8. No nyt sun on pakko kertoa - ei saa tuolla lailla kiusata ihmistä. :D Ja kyllä mä mielelläni kuulen listan ulkopuolisia, sinne listalle on vaan todella vaikea päästä enää tässä vaiheessa. (Kun kaikki maailman nimet on jo käyty läpi.)

  Teillä on jo stressi takanapäin. Oon huomannut että mä kyllä suunnittelen ihan mielelläni juhlia - näihinkin 2-sivuinen muistilista - mutta toteutus ontuu. Ei mulla ois ees paljon leipomista kun olen delegoinut tehokkaasti mutta kaikkea muuta sälää on pitänyt keksiä. Luultavasti käy niin että huomaan juhlien olevan parin päivän päässä ja päätän karsia kaiken. Just vähän aikaa sitten niihin juhliin oli melkein kolme kuukautta ja nyt on kolme viikkoa ja tilanne edelleen sama. :D

  VastaaPoista
 9. Niin sairaasti jäi tarjottavia yli (hyviä olivat, ei se siitä johtunut), ihmiset oli yllättävän pieniruokaisia.
  Ehkä mä jossain vaiheessa, kun kukaan ei huomaa livautan nimen, ei voi tietää:D
  Mites teille passais Einari? Mummoni siskon mies (puutarhuri) oli Einari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Einarissa olisi kyllä oma viehätyksensä. Mä jotenkin vierastan kolmitavuista ensimmäistä etunimeä, mieluummin laittaisin sellaisen kolmanneksi nimeksi. Vaikka Eikkahan se sitten olisi puheessa, tietenkin. :) Eino Leinon nimi oli oikeasti Armas Einar, eli kaksitavuisenkin siitä nimestä toki saisi... hmmmm.....

   Ärsyttävää, kun ihmiset vieraskoreilee eikä syö. :D Pakkohan siinä on sitten itse uhrautua...

   Poista
  2. Ei kun se Eino Leino oli vielä Leopoldkin, siis Armas Einar Leopold. Siinä vasta nimi!

   Poista
 10. Musta kans ehkä eniten noista Joelin näköä :) Jotenkin kasvoissa sellaista vaaleutta ja pehmeyttä joka tuo mieleen Joelin. Roopessa on ärrä joka taas vaatis ehkä eri näköisen kuvan perusteluksi :D

  Arttu - ei. Serkkuni on arttu eikä tässä ole kyllä samaa näköä :D

  Jaa-a.. pojan nimet on hankalia.. ilmankos me ei olla yhtään sellaista keksitty vaan aina on ollut vain tytön nimet valmiina. Siksi tyttöjä..(?!) Niin se menee sit varmaan jatkossakin jos joskus kolmas tulis. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sano muuta, pojan nimet on paljon hankalampia ja pitää valita paljon pienemmästä valikoimasta, tai ainakin siltä jotenkin tuntuu. Mä en oikein osaa kuvitella Roopea ulkonäöllisesti, mutta Roope Ankka on kova jätkä. :D Ja "Pekalla" on muuten pulisongit, oli jo syntyessään, että sen puolesta menisi Roopenakin. :D

   Arttu on todella suosittu, onhan se komea nimi. Takavasemmalta listalle yrittää nyt hiipiä takavasemmalta sitä hieman foneettisesti muistuttava Perttu, joka ei ole niin megasuosittu mutta näppärä nimi sekin.

   Poista
 11. Joel on ihana, Joel Rinteen mukaan minäkin ajattelisin. Joel Rinne sykähdytää myös Valkoisen neilikan velhona. Tai oikeastaan ihan minä tahansa. Se ääni, se ääni ja karisma. Minäkin olen Palmu-fani :)

  Kaikki neljä ovat hyviä nimiä :) Noistä jos valitsette, ei varmasti mene pieleen. Nimen valinta on kyllä kamalaa. Vastuu painaa. Pieni ihminen sen hormonihuuruissa valitun nimen kanssa sitten elelee ainakin aikuiseksi asti.

  Testaile nimeä vielä eri ammattinimikkeiden kanssa ja mieti miltä se näyttää koulun päästötodistuksessa tai työpaikkahakemuksessa, niin minä tein. Ei sillä, että haluaisin paineita lisätä...

  Olavista minulle tulee muuten mieleen kuningas Olavi. Jotenkin sellainen jyhkeä, varmaotteinen ja luotettava. Vähän komeakin. Setäni sekä työkaverini poika ovat Olaveja, joten se karsiutui meillä pois vaihtoehdoista. Mutta minusta Olavi on tosi kiva nimi. (Prinsessa Märtha Louisen kirjassa Miksi kuninkaallisilla ei ole aina kruunua seikkailee ihana pieni Olavi-poika).
  -Laura

  Nenäliinat on tosiaan ihan hyvä laittaa muistilistalle. Jos kastemekossa olisi taskut, niitä voisi sujautella pari sinne varmuusvarastoon. Miksi kastemekoissa ei ole taskuja että äidit saavat nenäliinapiiloja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joel Rinne on ainoa oikea Palmu, siis ainoa edes ajateltavissa oleva Palmu kun eihän niitä muita kaiketi oikeasti olekaan. :) Joelista tulee minulla mieleen myös Joel Melasniemi, eikä sekään ole huono konnotaatio. Joelkin on oikeastaan vähän "liian" suosittu nimi, mutta minkäs teet - kuten sanottu, poikien nimet pitää valita jotenkin paljon pienemmästä valikoimasta kuin tyttöjen.

   Niin, kyllähän kuningas Olavikin on. Ja Arttukin lienee kuninkaallista alkuperää. Joel oli profeetta ja Roope on varmaankin Robert suomeksi. Ja Marek on se tsekkiläinen jääkiekkoilija ja se nimi, jonka piti olla selvä valinta jo kymmenen vuotta - kunnes ei sitten enää ollutkaan. :)

   Jokin piilo pitää nenäliinoille keksiä, muuten muistutan pesukarhua ennen tilaisuuden loppumista. :D

   Eih, ammattinimikkeitäkin pitäisi vielä huomioida.

   Poista
  2. :D Ei Niitä ammattinimikkeitä tarvitse niin vakavasti ottaa. Luulen, että niillä saat pönkitystä "oikein hyvä nimi" ajatukselle.

   Esim. Junnu ei ehkä olisi äkkiseltään helposti vakavastiotettavan aikuisen nimi. Eikä Rusina tai Jedikään. Mutta eihän teillä ole sellaisia vaihtoehtoja tiettävästi listalla. En osaa vielä ainakaan kuvitella varaavani aikaa Jedi-nimiselle hammaslääkärille.

   Vaikka eihän nimi miestä pahenna. Huomaan taas olevani ahdasmielinen...

   On epäreilua, että varma nimi yks kaks alkaa tuntua epävarmalta. Meille kävi samoin tytön nimen kanssa.
   -Laura

   Poista
  3. En minäkään kyllä näin äkkiseltään varaisi aikaa Jedi-nimiselle hammaslääkärille. Tosin muutaman vuosikymmenen päästä tilanne saattaa olla toinen ja Jedi-nimisiä hammaslääkäreitä pilvin pimein. :D

   Tämä kriisi alkaa kärjistyä tosissaan. Sitä mukaa kun ristiäiset lähenevät (kello tikittää nyt kahden ja puolen viikon kohdalla), sitä huonommalta jokaikinen nimi alkaa vaikuttaa. Ja mitä enemmän viettää aikaa "Pekan" kanssa, sitä enemmän vakuuttuu siitä, että mikään nimi maailmassa ei ole tarpeeksi hyvä äidin kultumussupuppelille. :D Ehkä siitä tulee Kulta-Mussu Äidinpoika Puppeli. Siinä olisikin tulevaisuus mielenkiintoinen... :D

   Poista
 12. Ääni annettu Arttu-nimelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleinen mielipide näyttääkin tällä hetkellä suosivan juuri Arttua. :)

   Poista
 13. Voisko ajatatella, että kun muinoin pääsi turhan nuorena naimisiin Pressan luvalla, kun oli ns. pakko. Niin nyt ois pakko saada lisäaikaa useampi vuosi, jona aikana Pekkaa kutsuttaisiin vain "Kulta-Mussu Äidinpoika Puppeli" -nimellä (siinä toi nykyinen maksimi 3 nimeä). Pekka sitten peruskouluun menoa ootellessaan itse valitsisi nimen, jonka vanhemmat vain hyväksyisivät. Tollalailla jäis pois ne ihmettelyt, et miten te mulle noin dorkan nimen XXX annoitte, mä vaihdan sen heti, kun ikä riittää.
  Ja siltä varalta, ettei joku hiffaa, tää oli ns huumoria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Toihan juuri olisi aivan ihanteellinen ratkaisumalli ongelmaan. Itsehän en ole koskaan pitänyt omasta nimestäni, vaan useasti olen tiedustellut vanhemmiltani juuri, että miten te mulle noin dorkan nimen annoitte. Ei ole kyllä tullut vaihdettua - eihän mua kukaan enää tuntis samaksi ihmiseksi jos yhtäkkiä olisin vaikka Victoria tai Madeleine tai jotain muuta uljasta nimeltäni. :)

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Aika hyviä molemmat. :) Varsinkin Miikasta tykkään.

   Poista