keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Uusi yritys

Vaikka asioista tänne kirjoittaminen tuntuu takaavan kyseisten asioiden persiilleen menon, niin silläkin uhalla:

Ristiäisyritys nro 2 lähestyy. Tällä kertaa on päästy jo siihen asti, että papin pitäisi tulla vierailulle tänään.  Se tulee kuuden jälkeen illalla - on silläkin työajat pääsiäisen alla. Papeille ja muille seurakuntien työntekijöille tämä lienee kirjaimellisesti piinaviikko, eikä mikään hiljainen viikko niin kuin ehkä meille muille. (Meillä tosin ei ole koskaan hiljaista viikkoa. Ehkä parhaimmillaan hiljainen parituntinen, jos oikein hyvin sattuu - ehkä yöllä, sellaisena hetkenä kun kumpikaan tenava ei valvo.)

Koska Pekka ei ole enää ihan pikkuruinen kastettava - elopainoa on vajaat 7 kg - niin mekko meni uusiksi. Alkuperäinen oli serkuilta lainassa ja sievä hörhelö, mutta meidän jässikälle jo aivan liian pieni. Äitini hankki jostain Alavurelta tämän käsintehdyn ihanuuden, joka kieltämättä sopii pohjalaiselle punaniskalle röyhelöitä paremmin. Ainakin minun mielestäni - ja varsinkin koon puolesta. Tuossa kastaisi puolivuotiaankin, luulen ma. Niin että jos vielä tulee ristiäisyritys nro 3, niin mekon puolesta ei ole hätää.

Kuviin on tietenkin sisällytettävä myös kuva joulukaktuksestani, joka kukkii jo toistamiseen puolen vuoden sisään. Sekin paiskii tuplahommia näin sesonkiaikaan, paitsi joulu- myös pääsiäiskaktuksena. 

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä ja aurinkoisia päiviä teille♡
  Nimim."meilläpä onkin pääsiäisamaryllis"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä niin toivotaan parasta, ettei ikinä. Meillä ei ole mitään muita kasveja kuin joulukaktuksia. Ne suostuvat ystävällisesti pysymään hengissä ja jopa kukkimaan emännän viherpeukalon puutteesta huolimatta. :D

   Poista
 2. Mekko eli kolttu alias kaapu on ainakin komia, vallan sopiva Pekka punaniskalle. On siinä pitelemistä seitsemässä kilossa; riippuen tietysti papin puheen pituudesta.

  Olen jonkun kuullut kutsuvan kukkasta pääsisäiskaktutkseksi. Onko eri kasvi ei ole tiedossa, vai tuleeko nimi sen mukaan kumpana juhlana sattuu kukkimaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekaan ei ole oikein selvillä, kumman juhlan kaktuksesta on virallisesti kysymys. Kasvitietouteni on vähäisempi kuin olematon. :D Tuo rehu on tosiaan isotätini perintöä, tai paremminkin se rehu, josta tuo rehu on peräisin - ikää sillä saattaa olla varmaan viisi-kuusikymmentä vuotta. Nyt sekä tuo kaktus että sille kaveriksi toissa jouluna ostamani kaktus ovat molemmat kukkineet sekä joulun että pääsiäisen alla. Niissä on kummassakin hieman erilaiset lehdet, vaikka kukat muistuttavat kovasti toisiaan. En siis tosiaan tiedä, ovatko joulu- vai pääsiäiskaktuksia. Mutta pääasia, että pysyvät hengissä ja rehottavat. Se ei minun hoitamillani rehuilla todellakaan ole kovin yleistä. :)

   Poista