keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Häiriötekijöitä

Tämä ei nyt etene.

Yritän pakottautua istumaan paikoillani ja kirjoittamaan sitä *¨+!"#¤¤&":n opinnäytetyötä, mutta kun on tämä ADD. Kyllä erityisaikuisille pitäisi myös olla omat koulunkäyntiavustajansa, minulle mielellään vaikka sellainen, joka kirjoittaisi nyt edellämainitun  *¨+!"#¤¤&":n opinnäytetyön puolestani.

Ja siivotakin on ihan pakko, yhtäkkiä en kestä sekamelskaa lainkaan. (Aikaisemmin sen asian kanssa ei ole ollut ongelmia.) Joka päivä tällä viikolla, ja viime viikolla, ja kaikkina edellisinä viikkoina, jolloin sitä opinnäytetyötä olisi pitänyt kirjoittaa. Jos yhtään itseäni tunnen, niin kohta alkaa leipominen.

Opparille on käymässä niin kuin sille kuuluisalle hiiren ompelemalle takille: tuleekin tuluskukkaro. (Tässä vaiheessa olisin kyllä jo ihan tyytyväinen siihen tuluskukkaroonkin...) Piti tehdä tutkielma, piti aloittaa viime syksynä, piti ja piti ja piti. Sitten pitikin tehdä taiteellinen produktio loppukonsertteineen ja rapsoineen (mikä tarkoittaa puolet vähemmän kirjoittamista). Konsertti tuli ja meni ja sitä raporttia nyt puserretaan väkisin ulos. Tuntuu, että se reikä, mistä teksti pusertuu ulos, on tukkeutunut. (Tämä ei tosin vaikuta mitenkään blogin päivittämiseen tai facebook-kommentointiin - jännä juttu sinänsä.)

Olen jopa alkanut tuntea vetoa soittoharjoittelun suuntaan, ja se kyllä viimeistään kertoo, missä mennään. Saako keskittymiskykyä ostaa purkissa ja jos saa, niin mistä?

"Järviseutulaiselle pelimanniperinteelle on ominaista... Oho, onpa nätti lintu! Täytyy ottaa siitä kuva."


6 kommenttia:

 1. :D niiiin ymmärrän tilanteen.

  *repeilee kuvatekstille*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että joku ymmärtää. :D Mun elämäni tarina. :)

   Poista
 2. Mulla ei ole tollaista diagnoosia ADD (johtuisko vaan riittämättömästä tutkimisesta). Silti tunnistan käyttäytymiskaavan. Jonkin asian deadline lähestyy jättiläisen harppauksin ja mitä tekee asianosainen? Korviketoimintoapa hyvinkin; edes vessanpesu ei oo inhaa, mikäli sillä voi välttää asiaan paneutumisen.
  En tiedä oisko purkkitavarana keskittymiskykyä, mutta nyt kun tiedät, että haahuilu on normaalia, otat vaan itteäs niskasta kiinni ja keskityt, ehheh:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, joo, mä luulen että suurin osa tästä käytöksestä hoituisi kunnon niska-p*rseotteella omasta itsestäni ja nyt sinne pöydän ääreen. :D Nykyään vaan tuo itse työvälinekin on niin petollisen täynnä kaikkea harhauttavaa. Pitäis varmaan takavarikoida itseltään mokkula, ettei pääsisi nettiin.

   Se add muuten on aivan järkyttävän alidiagnosoitu. Ja nimenomaan yleinen tytöillä/naisilla. Mullakin on ihan itsetehty diagnoosi kun tässä nykyisessä koulussa opiskellessa törmäsin erityispedagogiikkaan ja sitä kautta keskittymishäiriöihin ja tajusin yhtäkkiä lukevani omaelämänkertaani. Mä en esim pysty lukemaan mitään vähääkään pidempää tekstiä ellei se ole todella kiinnostava. Enkä pysty tekemään niitä "katso kuvaa 30 sekuntia, katso muualle, mitä näet"-negatiivikuvajuttuja koska mä en pysty keskittymään yhteen asiaan sitä 30 sekuntia.

   Poista
 3. Tämä muistuttaa ihan mun vaikeutta lukea kokeisiin lukiossa, korvasin sen usein lukemalla raamattua. Koska sehän on tosi tärkeää, eikö? Varo vain, se on varmaan välttelyn seuraava aste. T. Zilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Tosiaankin! Tuota välttelykeinoa en ollut vielä hoksannut. Kiitos vinkistä! :)

   Poista