perjantai 10. huhtikuuta 2015

Hyvänmakuiset lääkkeet eivät tehoa

Koska blogin luetuimpia jaarituksia ovat edelleen muutaman vuoden takaiset influenssakausivinkit, ja niihin löydetään googlesta* lähes päivittäin, niin onhan se nyt suorastaan velvollisuus mainita vielä yhdestä (aikuisen) tolpillaan-pysymis-keinosta, niin arveluttava kuin se viimeaikaisten lakien ja asetusten valossa onkin. Varsinkin tällaisessa äiti-ihmisen nettipäiväkirjassa. Suosittelen viinanjuontia, hyvät (täysi-ikäiset-perusterveet-alkoholiongelmattomat**) ihmiset.

Muumimammahan tiesi, että "hyvänmakuiset lääkkeet eivät tehoa". Minäkin olen ottanut tavaksi torjua pieneliöiden hyökkäyksiä eräällä järkyttävän makuisella tökötillä, jota löytyy pitkäripaisesta.  Sieltä sen-jonka-nimeä-ei-nyt-varsinkaan-tule-blogissa-ikinä-mainita vierestä, katkeroiden joukosta. Jos kuvittelisin hirveimmän makuisen tietämäni yskänlääkkeen ja kertoisin sen kuvotuskertoimen vielä kymmenellä, saisin tulokseksi sen, miltä tämä mielestäni maistuu. Tehon täytyy siis olla suorastaan tyrmäävä. Paitsi että se on viinaa, on siihen sotkettu niin montaa yrttiä, juurta, kuorta ja muuta yökötystekijää, että henkeään arvostava virus ja bakteeri ymmärtänee luovuttaa taistelun. Vastaavanlaisella noitaliemellä (Riga Balzams***)kerrotaan Katariina Suurenkin parantuneen taudista Latviaa visiteeratessaan.

Tämän myrkyn perässä käyn minäkin Alkossa, vaikka harvakseltaan tapahtuvassa virkistyskäytössä suosin edelleen vain ja ainoastaan perinteistä ohrapirtelöä. Paikallisessa monopolimyymälässämme minut tunnettaneenkin sinä harmaapäisenä tätinä, joka aina ostaa sitä hirvittävää sotkua. Tietenkään en hirvittävien seuraamusten pelossa uskalla sanoa tuotteen nimeä, mutta se viittaa iältään varttuneeseen pohjoismaalaiseen, joka ei ole suomalainen, norjalainen, ruotsalainen eikä islantilainen.Tässä snapsilasissa on tietenkin oikeasti colajuomaa.

Mielestäni tämän hirvityksen hinta on päivänvalossa tehty ryöstö, mutta onneksi sitä ei tarvitse/pysty juoda paljon. (Ei sillä, että tietäisin, mitä viina yleensä maksaa. Voihan olla, että tämä onkin halpaa kuin mikä.) Kahden senttilitran täsmäisku pari kertaa päivässä - sekä tietenkin luja usko tökötin toimivuuteen - on riittänyt silloin kun oireet yrittävät väkisin kammeta päälle ja kellistää.****. 

Hyi olkoon, ja terveydeksi.* Laitoin katumuksen perästä blogin taas löydettäväksi hakukoneilla.
** Diskleimeri!
*** Sen nimen tohtinee mainita, koska sitä ei enää saa Suomesta. 
**** Joku länsimaisen lääketieteen nimeen vannova skeptikko sanoisi tässä, että se on se influenssarokotus, joka minut on pitänyt tolpillani, eikä viinalla ole mitään tekoa asian kanssa, mutta ei vara venettä kaada. Kyllä pöpöjä on Suomessa tervalla ja viinalla tapettu jo ennen influenssarokotuksiakin. Sanokoot sensuroijat ja direktiivit mitä hyvänsä.8 kommenttia:

 1. Ahaa, taidan tietää, mitä tököttiä tarkoitat! Nytpä menen heti SINNE ostamaan SITÄ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Apua, tätä juuri pelkäsin - syyllistyin yllytykseen ja aiheutin vastustamattoman mieliteon. :D

   Poista
 2. Muistanempa, että samantyyppinen mahalääke on ollut joitakin kertoja kesän juhlien pelastuksena. Saattaisi olla hyväksi näinä tautisina aikoina hankkia lääkekaapin täydennystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, mahalääkkeenä myös oiva (mutta uskoa pitää). :) Minä uskon sormustimelliseen päivässä. (Toki myös siihen omenaan.)

   Poista
 3. Minä uskon konjakkiin. Hups, enhän minä niin sanonut, vaan että uskon samanväriseen juomaan kuin sinun lasissasi on, mutta se oikeasti tarjotaan semmoisesta pallomahaisesta lasista. Ja juuri tänä viikonloppuna en ajatellut meneväni SINNE, mutta mahtaneeko mieli muuttua ja pitää mennä ostamaan SITÄ, saapi nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, joo, kyllä se on varminta, ettei missään vain enää koskaan mainitse nimeltä mitään tuotemerkkiä tai edes laatua, jos se vain on SITÄ ja sitä saa SIELTÄ. :D Mutta mainitsemasi SE, jota siis et maininnut, on kyllä niin hirveää sotkua, että sekin on varmasti hyvin tehokasta. :D

   Poista
 4. Tämä olikin mielenkiintoinen pähkinä, että mikäs se mystinen juoma on? Esitin perheen miesväelle kysymyksen ja muksu vastasi ettei saa vielä ostaa viinaosastolta kun on vasta 18 v. Loppuillan täällä sitten yksi mutsi kulkee hokemassa lapsen perässä; "Sano nyt äidille ettet sää missään aalla alkavassa ja oohon loppuvassa kaupassa ole käynyt" :D Huomenna menen sinne kauppaan ja kyselen noihin tuntomerkkeihin sopivaa lääkettä, jos sitä ei tarvitse paljoa ottaa ja auttaa flunssaan niin saa olla hirveää sotkua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tunnollinen täysi-ikäistynyt teini ei tietenkään ole koskaan asioinut A-kaupassa. :D Hyvin väistetty!

   Poista