tiistai 24. toukokuuta 2016

Punaisen auton metsästys ja muita legendoja

Hyvää päivää ja toukokuuta. Varsin verkkaisesti etenevät tämän blogin tarinat, mutta kenelläpä tässä kiire olisi, valmiissa maailmassa. Monesti olen alkanut kirjoittamisen, mutta heti kohta on iskenyt nakki "äiti etsii punaista autoa"*.

Jos mennään heti aiheeseen, niin tässä on nyt kärsitty meikäläisen taholta jonkinlaisesta asuntokriisistä. (Taas.) Aloimme omakotitalon etsintään tuossa keväällä, koska Pätkän kanssa oli niin hemmetin vaikeaa asua kerrostalossa. (Valvoo ja möykkää yöt, pitää kantaa autolle ja autolta pois, meillä ei ole autopaikkaa, pitää kantaa hissille ja hissiltä pois, Pekka täytyy roudata ensin autoon odottamaan Pätkän hakemista, koska kumpikaan ei ääniohjaudu ja meidän talomme sijaitsee tämän tuppukylän kahden ainoan vilkkaan kadun risteyksessä, jne. jne. jne.) Kevään myötä - liukkauden, talvivaatteiden ja niiden pukemisen poisjäännin myötä - elämä on vähän helpottanut ja se autopaikkakin on tulossa kesäkuun alusta. Hallelujaata sille!

Eli unohdamme omakotitalon etsinnän ja keskitymme tämän asunnon moonmammaistamiseen**. Mitä se sitten tarkoittaa, sitä ei tiedä kukaan. Epäviihtyvyyskriisistäkin olen kärsinyt, koska a) valkoiset seinät ja b) valkoiset seinät ja c) valkoiset seinät, joten jonkinlaista remontintynkää tässä nyt suunnitellaan. Vaadin tilille sen, joka kertoo isännälle, mutta olen konsultoinut sisustussuunnittelijaa. (Kyllä, isännälle kertomatta jättäminen koskee juuri Sinua.) Kun oma pää on jumissa ja jotain pitää tehdä, niin silloin on oltava valmis pyytämään ja vastaanottamaan apua, niinhän sitä aina painotetaan. Eli ensi viikolla minulla on pintamateriaalienvalintatreffit varsin pätevänoloisen ihmisen kanssa. Kerron niistä sitten tuonnempana. Tyyppi vaikutti innostuneelta toimeksiannosta: "Kerrankin saa revitellä!" Katsotaan, mitä tuo verbi näin keskipohjalaisittain sitten tarkoittaa.

Eli palaamme asiaan taas. Mikäli tarujen punainen auto löytyy, niin mahdollisesti piankin. Jos ei, niin myöhemmin.

Pätkä täytti vastikään seitsemän vuotta. Juhlimme muumien merkeissä.

* Samassa myyttisessä kastissa kuin Isojalka, Lumimies ja Jeti - punaisesta autosta kuulee paljon puhuttavan, mutta ei voi olla varma, onko sitä kukaan koskaan nähnyt ja jos on, niin miltä se näyttää. Itse veikkaan sen olevan Salama McQueenin (Disneyn Autot-elokuvista), mutta yhtä hyvin se voi olla mikä tahansa muu Pekan omistama punainen auto. Varmaa on vain se, että se on aina hukassa ja sitä pitää etsiä juuri silloin kun minä kirjoittaisin jotakin blogiin.

** Enkä minä edelleenkään ole omakotitaloihminen. Toivoa siis sopii, että suotuisa jaksamissuhdannne jatkuu hamaan tulevaisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti