perjantai 17. kesäkuuta 2016

Laatuaikaa

Mieli tekisi sanoa yhtä ja toista meidän remontistamme ja siihen liittyen varsinkin sitä toista taloyhtiöistä ja isännöitsijöistä, mutta taidan nyt ensin vetää vähän henkeä. Palaan asiaan tuonnempana, sitten kun korvani eivät savua enää ja otsassa tököttävä uloke on hieman laskeutunut. 

Aurinkoiseen tapaani keskitynkin nyt alkuviikkoon ja mamman ja Pekan yhteiseen mökkireissuun. Oltiin ensimmäistä kertaa kahdestaan mökillä. Se oli yllättävän rentouttavaa, vaikka muutakin olisi voinut kuvitella. Koko perheen mökkireissut - vaikka ne antavat paljon - syövät ihmistä melko tavalla, varsinkin jos säät eivät suosi ja koko sakki jököttää sisätiloissa ja lapsukaiset toistensa kurkuissa. Nyt oli meininki eri.
Kyllä se on niin, että muksulle selvästi tekee hyvää olla välillä "ainoa lapsi", sellainen, jota varten paikalla oleva aikuinen on 100% läsnä. Tällä reissulla Pekka saneli tahdin, ei ollut aikatauluja, ei ruoanlaittoa (vähän kärvennettiin makkaroita grillillä kuten näkyy ja lasagnea lämmitettiin uunissa), ei toisen lapsen hoitohärdelliä eikä letkuruokintoja, ei kuskausta sinne eikä tänne.

Ja koska Pekka saneli tahdin ja aktiviteetit, niin reissu koostui lähinnä ulkoilusta. (En tiedä, mistä se on geeninsä perinyt. Ei minulta ainakaan. Pätkä sen sijaan on, sitä ei saa ulos kuin väkisin kampeamalla, varsinkin mökillä, jossa on outoa, epäilyttävää ja epärutiininomaista.) Tiistaina vietettiin ulkoilmassa kuusi tuntia, jonka jälkeen lämmitettiin vielä sauna pitkän kaavan mukaan puiden ja veden kantoineen. Ukkeli simahti sen jälkeen vartissa ja veteli hirsiä keskeytyksettä 12 tuntia.

Kyllä varmasti otetaan uudestaan.

Mökiltä löytyy myös maailman parhaat lelut, mm. tämä  n. 45 vuotta vanha kolmipyöräinen traktori.
4 kommenttia:

 1. Mökkielämää ♥
  Onpa Pekka kasvanut! Luulin, että se on vielä sylivauva ja vähän ihmettelin, mitä makkaraa se syö ja vettä kantaa :-D Niin se aika kuluu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, onhan sen sylivauva-ajasta tosiaan jo jonkin aikaa. Nykyään se haaveilee jo parran kasvattamisesta ja kaikista hauskoista asioista, joita saa tehdä vasta sitten kun "batta kasvaa". :D Onneksi on paljon kivaa jo ennen sitäkin, esim. makkara ja mökkeily. :)

   Poista
 2. Tiätkö, nyt kun vähemmän bloggerissa seilailee, luen aina sinun juttusi, et petä milloinkaan. Nytkin tuli niin hyvä mieli itsellekin, että ihan hyrisyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitoksia ystävällisistä sanoista. :) <3

   Poista