torstai 3. maaliskuuta 2016

RSV eli Räkätauti Sekä Vatsatauti

Jos joku on jo ehtinyt odotella tämän talven tautipäivitystä, niin tässä se nyt tulee. (Lupaan, että tämä jää ainoaksi, kävi tautien kanssa miten kävi lähitulevaisuudessa.) RS-virus roiskaisi talon sairaslomalle puolitoista viikkoa sitten. Se, mikä on positiivista, ja jopa ennen kuulumatonta, on että isäntä on palautettu työelämään ja Pätkä eskarielämään jo tänään - ennätysajassa, voisi sanoa. (Kiitän tästä loppukesästä aloitettuja vitamiinipulvereita, jotka tuntuvat hieman parantaneen surkeaa vastustuskykyä perhekunnassamme noin ylipäätään ottaen.  Itse säästyin sekaista vatsaa lukuunottamatta koko taudilta ja sain keskittyä kultapulleroideni hirmutautien ja isännän miesflunssan hoivaamiseen.)

Huusholli on taas kuin sotatanner. Pesin lattiat juuri ennen taudin puhkeamista - turha toimenpide, sillä nyt ne on jälleen kyllästetty räkäykällä, jota kukaan ei ole tilanteen päällekäydessä jaksanut pestä pois, hyvä kun pyyhkäisi talouspaperilla vähän enimpiä. Kaivan kyllä höyrypesurin kolostaan jahka voin olla varma, että perheen nuorimmainenkin on sulkenut oksennushanansa.* Kiitollinen olen asuntomme muovilattiasta, vaikka sellaista ennen (perheeseemme liittyneitä juoksuykääjiä ennen ts.) karsastinkin. Muutama on sekin kerta, kun yrjänää on voiveitsen ja talouspaperin kanssa kaivettu pois edellisen kämpän lautalattian raoista... Että puolensa ja puolensa, sanoisin.

Influenssarokotteelle voi antaa tänä vuonna poikkeuksellisesti täydet pisteet, se osui kerrankin ihan nappiin. (Sanoo hän puuta koputtaen juuri ennen kuin tarhasta tietenkin soitetaan, että täällä on nyt yksi pätkänkäppänä 41 asteen kuumeessa.)

Kuvitusta en nyt armosta laita. Kuvitelkaa vaikka ne kuivuneet ykätahrat lattialla. (Ovat muuten pirullisen liukkaita, varsinkin villasukan alla.)

* Se on kulkenut täällä ympäriinsä huudellen "Ykäjanko!"Aina ei ole ehditty ykäsankoa kiikuttaa ajoissa paikalle. Hommaa vaikeuttaa se, että se pystyy juoksemaan ja oksentamaan yhtä aikaa ja tekee sitä jatkuvasti. Väitän muuten, että RS-virus on kehittänyt itsestään nyt mahatauti-kaupan-päälle-version.